LA CORAL INFANTIL GAUDEIX DEL MESTRATGE DE LA DIRECTORA BELGA MARLEEN DE BOO

 


Els dies 25 i 26 de març, aprofitant l'inici de les vacances escolars de setmana santa, els cantaires dels grups de "Grans" i "Més Grans" de la Coral Infantil Nova Cervera van tenir la gran sort de compartir assaigs i concert amb la reconeguda directora internacional Marleen De Boo (Flandes, Bèlgica), membre de la direcció artística de l'Europa Cantat Júnior, directora de cors infantils i juvenils a Bèlgica i a més professora de cor infantil i juvenil de la Royal Academy i Conservatoire d'Anvers. 

L'Auditori de Cervera, seu principal del taller coral, va acollir els cantaires de la Coral Infantil Nova Cervera, així com també els de dues corals més del SCIC amb llarga trajectòria: "El Petit Estel" del Vendrell i "Cors Alegres" de Valls, que van estar acollits per les famílies de la coral cerverina, esdevenint la trobada, alhora, un tradicional intercanvi. 

L’activitat va constar d'un intens treball coral, que ella mateixa va impartir en llengua anglesa, per a la preparació d'un repertori especial que va culminar el capvespre del dimarts amb un emocionant concert final que, sota la seva direcció, va permetre mostrar el seu magnetisme i excel·lent mestratge. El repertori havia estat proposat per ella mateixa, i les tres corals ja l'havien preparat prèviament amb les seves directores en els seus respectius assajos setmanals. Durant aquestes dues jornades ella va intensificar el treball musical de les peces, així com la inclusió de moviments i coreografies. 

Al llarg dels dos dies, també hi va haver moments d'especial convivència, com els àpats conjunts, una passejada històrica nocturna de tots els cantaires pels principals espais del centre històric de Cervera, conduïda pel personatge de «Guinedilda» (a càrrec de la historiadora Teresa Porredon), la pujada al campanar per tal d'observar les nostres campanes i gaudir d'unes vistes fantàstiques... Els joves cantaires van poder compartir molts moments musicals però també personals, ja que el moviment coral esdevé la combinació perfecta d'ambdós aspectes. A més el fet de conviure en família amb cantaires d'altres indrets i de corals que també compten amb molta història i una motxilla ben plena de concerts i experiències, és especialment enriquidor. 

La propera cita conjunta de les tres corals serà al mes de juny al Vendrell, on els cantaires, aquest cop sota l’organització de la coral «El Petit Estel», visitaran alguns dels espais que van marcar la vida del cèlebre músic vendrellenc Pau Casals, realitzant un concert comú i gaudint també d’estones de platja i lleure, en una nova experiència...

Comentaris

Entrades populars