EMOTIVA I SOLIDÀRIA EXCURSIÓ EN TREN A MOLLERUSSA

 


Tal i com és habitual, amb l'arribada de la primavera la Coral Infantil Nova Cervera organitza anualment una excursió en tren en alguna de les poblacions de la nostra línia ferroviària, i enguany la destinació escollida ha estat la capital del Pla d'Urgell: Mollerussa.
 
El diumenge 14 d'abril de bon matí, al voltant d'una cinquantena de cantaires i directores dels grups de cantaires més petits de l'entitat van trobar-se a l'estació de Cervera per agafar el tren en direcció Mollerussa, tot reivindicant aquest transport públic tan antic i sovint poc utilitzat, que permet a la vegada gaudir del paisatge, la companyonia i els cants. 

Al Pla d'Urgell els van venir a rebre els amics Raül Aguilar i Marta Andrés, que a més de ser pares d'una de les cantaires de la coral cerverina i esdevenir els amfitrions de la jornada, en el cas d’ella, que és professora de música de l’Institut Salt del Duran de Mollerussa, és també la promotora i alhora directora del nou cor d’aquest centre educatiu, que la Coral Infantil Nova Cervera «apadrinarà» en el seu concert d’estrena, que compartiran les dues corals per la tarda. 

La jornada tingué com espai central les instal·lacions de l'Escola Vedruna «El Carme» de Mollerussa, que va acollir generosament tant els cantaires cerverins com els del Salt del Duran, alumnes -aquests darrers- que a més van col·laborar en el repartiment del dinar i en l’organització de jocs populars per als cantaires de la Coral Infantil Nova Cervera. Al llarg del dia, els petits cantaires també van poder visitar l’esplèndid Museu dels Vestits de Paper de Mollerussa, que els va permetre endinsar-se en un món poc conegut a casa nostra, tot despertant la seva curiositat per l’art de la papiroflèxia. 

El dia va cloure amb un fantàstic concert solidari entre ambdues formacions, a benefici de la Fundació Vedruna Haití, que treballa per a la promoció de l'educació dels infants en aquell país. En el cas dels cantaires cerverins, el repertori va ser bàsicament de cançons tradicionals i populars catalanes; pel que fa al cor de l'Institut Salt del Duran, va efectuar una flamant actuació d'estrena amb diverses peces d'arreu del món, per finalitzar conjuntament els dos cors amb la tradicional i participativa "Amanida Catalana" d'Antoni Miralpeix, que va ajudar a recordar a petits i grans (públic inclòs) algunes de les cançons que ens han acompanyat en la nostra infantesa. Un berenar conjunt va posar punt i final a una diada fantàstica en la que els valors intrínsecs als cant coral van esdevenir més vius que mai. 

L'amistat, la solidaritat, l'alegria, el joc i el cant es van unir en una jornada que per sempre més perdurarà en el cor dels cantaires i les seves respectives famílies.

Comentaris

Entrades populars