CERVERA REVIU UN EMOTIU MATÍ DE CARAMELLES DE PASQUA

 


El matí d’aquest passat diumenge de Pasqua, 31 de març, sota un cel amenaçador de pluja que finalment respectà tota la jornada, la Coral Infantil Nova Cervera, en col·laboració amb la Paeria de Cervera i amb la participació especial de l’Agrupació Coral de la ciutat, va celebrar un cop més (i ho ve fent ininterrompudament des d’inicis dels anys 70!) les tradicionals Caramelles de Cervera. 

Els dies previs, la seu social de l’Agrupació Coral ja va obrir les seves portes per acollir els assaigs previs (organitzats per la Coral Infantil) oberts a tothom, jornades que van comptar amb la presència de molts membres de la Coral Lacetània i la Coral Ginesta, així com també d’altres persones (petits i grans) que van voler sumar-se (algunes per primer cop) a aquesta tradició festiva. 

La diada va començar, tal i com és habitual, a les 10 del matí a la plaça Santa Anna, amb l’esmorzar conjunt de tots els cantaires participants. Punt de trobada per a l’inici de les Caramelles, aquí també tingué lloc la inscripció dels cantaires, el repartiment dels llibrets amb les partitures de les cançons que es van interpretar al llarg del recorregut, i, puntualment, arribà la carreta de la festa, preparada i guarnida per a l’ocasió. 

Quan tot ja estigué a punt, s’inicià la cantada, que enguany tornà a recórrer els principals carrers del centre històric, fent parada obligada en les dues residències d’avis i àvies de la ciutat («Mare Güell» i «Mare Janer»). Enguany, destacaven en el repertori les cançons populars catalanes (cànons primaverals, sardanes cantades..., característics de les Caramelles cerverines), i d’entre elles, el «Ball de Sant Ferriol», amb harmonització a 3 veus del compositor Josep Lluís Guzman, a la que s’afegí també una part dansada. Pel que fa a l’acompanyament musical, als instruments habituals (el violí, els contrabaixos i l’acordió diatònic), aquest cop s’afegiren la flauta, el flabiol i fins i tot el trombó, el so dels quals és força escaient en les interpretacions a l’aire lliure. 

Tampoc van faltar en la celebració l’habitual i espectacular enlairament de les ballestes amb clavells, la rifa entre els cantaires participants dels obsequis lliurats per una cinquantena d’establiments comercials, i el sorteig final d’onze mones de Pasqua (gentilesa de diverses pastisseries, forns i comerços de Cervera i la Segarra), que culminà de forma emocionant la jornada. 

Visca les Caramelles de Cervera, i tots aquells i aquelles (cantaires, famílies, amistats, col·laboradors/es, institucions, comerços i empreses, i públic en general) que d’una manera o altra les han fet possibles de nou. Que per molts anys les puguem celebrar plegats!

Comentaris

Entrades populars