EL CONCERT DE NADAL DE L'AGRUPACIÓ CORAL OMPLE SANTA MARIA PER LA SALUT MENTAL


El capvespre d’aquest passat diumenge 17 de desembre, l'església de Santa Maria de Cervera s’omplí de gom a gom per acollir el tradicional Concert de Nadal de l'Agrupació Coral de Cervera, en un acte conjunt que aplegà les tres corals que actualment en formen part: la Coral Infantil Nova Cervera, la Coral Ginesta i la Coral Lacetània


Des de fa una colla d'anys, les corals cerverines s'apleguen el diumenge anterior al dia de Nadal per celebrar i desitjar unes bones festes a tota la ciutadania a través de cant coral, en un concert protagonitzat per les nadales tradicionals, tant catalanes com d'arreu del món. 

En aquesta edició, els guanys del concert s’han destinat a l'Associació de Salut Mental Ondara Sió (ASMOS), organització sense ànim de lucre i d’iniciativa social creada l'any 2006, que té per àmbit d'actuació les comarques de la Segarra i l'Urgell, i que promou activitats de sensibilització pública i reivindicació dels drets de les persones amb problemes de salut mental, a la vegada que crea i gestiona recursos i serveis per a aquestes persones i les seves famílies. Salut i cant coral, tot unit en un mateix acte solidari. 

Enmig d’un nombrós públic que s'hi va aplegar amb la voluntat de gaudir del cant i, a l’ensems, col·laborar per la salut mental, el concert va permetre escoltar a cadascun dels diferents grups corals en solitari: els Escatxics i Barrufets, Petits, Mitjans, Grans i Més Grans -per part de la Coral Infantil Nova Cervera-, així com a la Coral Ginesta i la Coral Lacetània, entitat aquesta darrera, per cert, que el proper 2024 celebrarà el seu cinquantè aniversari. Les actuacions finalitzaren amb la presència de tots els cantaires de l'Agrupació Coral de Cervera dalt de l’escenari, en la interpretació conjunta de la coneguda nadala tradicional anglesa "The First Nowell" ("On aneu, pastorets"), en la seva versió harmonitzada per David Willcoks. 

El concert també va comptar amb el record emocionat a la figura de mossèn Jaume Vilardell, gran impulsor del cant coral a la nostra ciutat, que va traspassar a finals del passat mes d’octubre, i que ha deixat una petjada inesborrable en el conjunt de l’entitat. 

Aprofitem aquestes línies per desitjar-vos a tots i a totes un molt bon Nadal i un feliç any nou... Que aquest Nadal ressoni amb les melodies més dolces i que el 2024 porti arreu del món farcells de pau i alegria, i un munt de noves ocasions per cantar junts! 

Agrupació Coral de Cervera

Comentaris

Entrades populars