LA CORAL INFANTIL CELEBRA UNA CASTANYADA ENTRANYABLE A L'ESGLÉSIA DE SANT FRANCESC.

 


El passat diumenge dia 22 d'octubre a la tarda, les portes de l'emblemàtica església de l'antic convent de Sant Francesc de Cervera, situat al Camí dels Horts, va tornar a obrir les seves portes, i aquest cop ho va fer per acollir la celebració de la Castanyada de la Coral Infantil Nova Cervera

Tal i com marca la tradició, un cop iniciat el temps de tardor, cantaires, famílies i directores, duen a terme una trobada col·lectiva oberta al públic, per tal de donar inici al nou curs amb una mostra del treball efectuat per cadascun dels diferents grups corals, així com també per celebrar conjuntament la Castanyada tot compartint el tast d'unes castanyes calentes i uns fruits de tardor, que sempre ajuden a fer grup i a sentir-se part del col·lectiu de l'entitat. 

Després dels preparatius previs a càrrec de la junta de l'associació, la celebració va començar a les sis de la tarda, amb l'espai ple de gom a gom! Aquest cop, la data coincidia amb una cita molt assenyalada dins del món musical i cultural, ja que es commemorava el 50è aniversari de la mort d'en Pau Casals, que a més d'esdevenir una gran figura a nivell musical, també va ser un gran impulsor de la pau al món, tan necessària també en aquests moments actuals, i és per això que els grups de cantaires dels Grans i els Més Grans, van començar interpretant «El cant dels Ocells», amb una harmonització del mestre Manel Oltra. 

A continuació, la festa continuà amb el grups de cantaires més petitons, Escatxics i Barrufets, al damunt de l'escenari, que vestits de castanyeres i castanyers i amb diferents complements del vestuari de tardor, ajudaven a gaudir encara més del caliu de la Castanyada! Les primeres cançons seguien la temàtica de l'estació de l'any en què ens trobem, tot destacant «Les gotetes de la pluja», que van comptar amb un acompanyament amb instrumentació Orff a càrrec dels mateixos cantaires, que durant aquests primers assajos també han pogut gaudir del so del metal·lòfon en forma de joc musical. Després, els cantaires dels grups de Petits i Mitjans també van fer mostra del seu treball. Amb el pas del concert, i amb l’augment de l’edat dels cantaires que anaven pujant a l’escenari, es fa palès l’augment del grau de dificultat de les interpretacions, afegint-se cànons i peces a diverses veus..., fins arribar al torn dels Grans i Més Grans, que van cloure l'acte amb la peça «Wau Bulan», arranjada per la Tracy Wong, directora amb qui ambdós grups van poder compartir un taller musical el passat estiu a Bèlgica al festival Europa Cantat Júnior que es va celebrar a la ciutat de Gent. Una cançó meravellosa que va fer gaudir de valent a tot el públic present, amb els seus moviments i aires de festa! 

Unes castanyes calentes i el sorteig de tres fantàstiques paneres de tardor van posar punt i final a l'acte, a la sortida del qual es respirava un molt bon caliu musical i una companyia entranyable, tot valorant un cop més el treball educatiu i musical que es duu a terme per part de l'entitat setmana darrera setmana tot cantant..., fent allò que ens demanava Pau Casals en una de les seves frases més recordades: «No es pot separar la música de la vida!» 

Molt bona Castanyada a tothom!

Comentaris

Entrades populars