A REVEURE, MOSSÈN JAUME!

 


Aquest dimarts al migdia, tota la família que formem l'AGRUPACIÓ CORAL DE CERVERA, és a dir, la Coral Infantil Nova Cervera, la Coral Ginesta i la Coral Lacetània vam rebre la trista notícia, que ja feia uns dies que sabíem que podia passar, sobre la mort de Mn. Jaume Vilardell. 

Per poder expressar una mica el sentiment col·lectiu de la nostra entitat vers ell, podríem utilitzar una de les frases del cèlebre mestre i músic Pau Casals, del qual el passat diumenge també se'n conmemorava el cinquantè aniversari de la seva mort: "No es pot separar la música de la vida". 

Mn. Jaume era, com diríem de forma col·loquial, Un dels nostres! Era el cantaire, el director, l'animador, el company, l'amic i la persona fidel a l'entitat..., i per tant, "aquell que sempre hi era", de forma absolutament discreta i a l'ombra, però que sempre hi era. 

Al seu tarannà de bonhomia i discreció s'hi sumava el seu gust per la música i molt especialment per al cant coral, ja que acostumava a dir que "el cant sempre anima qualsevol activitat i celebració", i potser per això molts dels presents recordarem haver cantat amb ell moltes vegades cançons ben senzilles però a la vegada plenes de significat, tant amb els infants com amb els més grans. 

Va ser un dels principals impulsors de la Coral Infantil Nova Cervera, pràcticament des dels seus inicis i d'això ja en fa més de cinquanta anys! No faltava pràcticament mai als concerts i encara podem recordar la il·lusió que li va fer que el convidéssim a participar a la comissió que havia d'organitzar l'apartat de la festa de la celebració del cinquantè aniversari. En els darrers anys també s'havia sumat a cantar amb la Coral Lacetània i cada dilluns hi era present, sempre amb ganes de col.laborar i de tirar endavant les coses, tot cantant!. De ben segur que tots estaríem d'acord en què PORTAVA LA CORAL AL COR !! 

A totes i tots plegats ens va regalar l'aprenentatge de moltes cançons, algunes fins i tot amb l'acompanyament de les flautes, gaudint dels múltiples valors humans inherents al cant coral. Per ell, qualsevol ocasió era bona per afegir-hi una cançó! 

Les d'avui, però les hem cantat per vostè, mossèn Jaume! Són el nostre discret i senzill homenatge, tal i com ens sembla que a vostè li hagués agradat, i n'estem segurs que des del cel ja les haurà pogut escoltar una miqueta... 
 
Gràcies per fer, 
FER I DEIXAR FER!! 
Gràcies per tant i per tot!

A reveure, mossèn. Jaume!


Agrupació Coral de Cervera

Comentaris

Entrades populars