LA CORAL INFANTIL PARTICIPA AL 10È "EUROPA CANTAT JÚNIOR".

 


Des de la matinada del passat dimecres 5 de juliol, una trentena de cantaires cerverins dels grups de Grans i Més Grans de la Coral Infantil Nova Cervera, representen l'entitat, la ciutat i el nostre país a l'encontre internacional "EUROPA CANTAT JÚNIOR" que es duu a terme cada tres anys en un ciutat del continent, i que en aquesta desena edició aplega uns 1.200 cantaires de 55 corals. En el marc d’aquesta trobada els joves cantaires de les diferents corals poden gaudir d'uns dies molt especials amb tallers a càrrec dels millors directors musicals d’arreu del món, a la vegada que creixen a nivell humà, a través de la convivència entre cantaires de les -en el cas d’enguany- quinze nacionalitats presents. Enguany la ciutat acollidora és Gent, a la regió belga de Flandes. 

La Coral Infantil Nova Cervera és de les poques entitats corals de les terres de Lleida que té la gran sort i el privilegi de poder-hi assistir, perquè no cal oblidar que al darrera de tot això hi ha una gran tasca a nivell coral, així com també un veritable esforç de totes les famílies dels cantaires participants, ja que suposa una despesa econòmica important per a cadascuna d'elles. Tot i això estem davant d'una oportunitat única: el grup de Grans estan treballant amb la directora malàisia Tracy Wong, i els Més Grans amb el reconegut director sud-africà Michael Barrett, el qual basa el seu treball en cançons i danses tradicionals del seu país. En ambdós casos es tracta de directors corals d'un altíssim nivell, que permetran que els i les cantaires cerverines puguin gaudir d'aquest mestratge durant els nou dies del festival, que cada matí compta amb els esmentats tallers i després a les tardes combina les estones de lleure per conèixer els companys i companyes europeus, així com els racons i principals monuments i espais de la ciutat de Gent. 

El dia 5, després d'arribar des de Cervera fins a l'aeroport del Prat, els cantaires van dirigir-se fins a Brussel·les i posteriorment en tren fins a Gent, on estan passant tots aquests dies. El dia 12 efectuaran els concerts finals per tal de retornar cap a Cervera el proper dia 13. 

Esperem que esdevingui una experiència d'un altíssim nivell musical i humà per a totes elles i ells, així com també per les seves respectives directores, famílies i també per a l'entitat, perquè tot i portar els infants i joves cerverins/es molts anys a l'esquena en l'aprenentatge de cançons, aquesta oportunitat segur que permetrà millorar encara més el nivell coral i el ja bon caliu existent entre tots els seus membres.

Comentaris

Entrades populars