"LA CORONA DE COLOMS" OMPLE D’EMOCIONS EL CONCERT DE FI DE CURS.

 


Durant la tarda del passat diumenge 4 de juny la Coral Infantil Nova Cervera va celebrar a l’església de Santa Maria de Cervera el seu concert i festa de fi de curs, que va cloure de manera oficial les activitats dels diferents grups d'infants i joves de l'entitat que s’han realitzat al llarg d’aquests darrers deu mesos. Enguany però, el concert esdevenia una cita especial: s'estrenava la cantata "La Corona de Coloms", obra musical encarregada als cerverins Jordi Castellà (música) i Narcís Turull (text) en motiu del 50è aniversari de l'entitat, i inspirada en el conte homònim de l’escriptor Ramon Turull i Bargués, i tot i que inicialment la seva interpretació s'havia de dur a terme durant el 2020, la pandèmia va obligar a postposar-la per a més endavant... 

A les sis de la tarda s’inicià puntualment el concert. En la seva primera part, els grups d'Escatxics i Barrufets tingueren un paper destacat, tot cantant diferents peces del projecte "Cançons menudes", incloses en el primer cicle "Tastets corals" organitzat per l’entitat per a nens i nenes de 2 anys, per seguidament endinsar-se, al costat del grup de Petits, en el món fantàstic de la cantata «Florinda: la vaca pallassa», que els cantaires d’aquests grups compartiren en la darrera trobada «Juguem Cantat», celebrada el passat 21 de maig a Tàrrega. 

A continuació, arribava el moment més esperat: la interpretació de la cantata "La Corona de Coloms", presidida pel perfil de la ciutat de Cervera, que una mà anònima dibuixà en el preludi de l’obra.... A aquest inici sorprenent, seguí la sortida dels cantaires de les diferents corals cerverines que integren l'Agrupació Coral de Cervera (la Coral Lacetània, la Coral Ginesta i la Coral Infantil Nova Cervera), que juntament amb la Laura Boschetti (arpa), el Paco Ruiz (percussions), el Marc Castellà (piano i orgue), sota la direcció del mateix compositor de l'obra, el Jordi Castellà, i amb l'autor del text a la narració, el Narcís Turull, desgranaren amb tendresa, acompanyats pels màgics moviments d’escena creats per l’Esther Llopis, aquesta preciosa i delicada obra, que meravellà a tothom. 

No fou l’única estrena de la vetllada, doncs també vam poder gaudir de la interpretació de la cançó «50 anys cantant!», creada pel Xavier Puig Ortiz per a l’aniversari de l’entitat, i que també havia quedat en un calaix a l’espera de temps millors... En aquesta ocasió, fou la Rosa Puig, directora de la Coral Infantil, l’encarregada de dirigir-la, cantant-la conjuntament tots els cantaires i el nombrós públic present. 

Finalitzat el concert, els Campaners de Cervera obsequiaren els assistents amb un toc de campanes des de dalt del campanar, element central de la cantata interpretada. Per motiu de la pluja, la festa que acompanya tradicionalment el concert es desplaçà a l’espai de Sant Domènec, que acollí el berenar conjunt i un espectacle d’animació de la companyia Campi Qui Pugui que va acabar d’engrescar a petits i grans en un meravellós fi de festa. 

Un dia ben especial (ple d’emocions, de cants i d’estrenes, amb un treball enorme al darrera) per celebrar un curs més de la nostra entitat, que en ja en són molts...

Comentaris

Entrades populars