CAP DE SETMANA D'INTENSA ACTIVITAT A LA CORAL INFANTIL

 


Aquests passats 4 i 5 de març la Coral Infantil Nova Cervera ha dut a terme diverses activitats corals, entre les quals destaquen la tradicional sortida en tren i concert solidari, que va tenir lloc a la població de Sant Pere Sallavinera per part dels grups de cantaires més petits, i la sortida de cap de setmana a Tiana, per part del grup de Més Grans, per assistir als tallers de "Barbershop" que el reconegut grup vocal Metropolitan Union van oferir als cantaires del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), com a preparació del concert que tindrà lloc el proper mes de maig a Girona, en el que podran compartir escenari amb ells! 

Pel que fa als més petits, una seixantena de cantaires d'Escatxics, Barrufets i Petits dissabte, de bon matí, van agafar el tren a l'estació Cervera fins a Sant Pere Sallavinera, on els esperaven membres de la parròquia d'aquesta localitat, que havien preparat el local social amb tot el que calia per tal que a la jornada solidària no li faltés de res! Els cantaires van poder visitar diferents espais d'aquella petita localitat de l’Alta Segarra i a la vegada gaudir d'uns tallers preparats per les directores de la Coral Infantil, que van servir per treballar la temàtica del concert: el món dels somnis. A la tarda, les famílies dels cantaires van assistir al concert solidari, en el qual s'hi van recollir a l'entorn d’un miler d’euros, que aniran destinats íntegrament al projecte de la Fundació Salvador Gavina, entitat que treballa per a la millora de la qualitat de vida i possibilitats educatives dels infants i joves del barri del Raval de Barcelona. La jornada, acompanyada dels cants dels infants de la Coral Infantil Nova Cervera i de l’estrena oficial del grup musical local «5 sons arrelats», va cloure amb un esplèndid berenar popular preparat pels la parròquia de Sant Pere Sallavinera. Les cares d'alegria i cansament dels petits cantaires, posaven de relleu que tot plegat havia valgut molt la pena... 

D’altra banda, també el mateix dissabte, molt matí, els Més Grans, juntament amb les seves respectives directores, van agafar l'autocar en direcció la casa de colònies La Conreria, de Tiana (el Maresme), tot compartint el trajecte amb els cantaires igualadins de la coral infantil Gatzara, que també participaven dels tallers de "Barbershop" del SCIC. L'objectiu era endinsar-se durant dos dies en aquest gènere musical que va ser molt popular a les barberies afroamericanes dels Estats Units durant la segona meitat del segle XIX, espais que servien com a centre social i on s'hi cantaven cançons polifòniques «a capella», normalment a quatre veus. Les diferents corals catalanes, sota la direcció d’Isabel Mantecón, van realitzar un intens treball musical amb els membres del grup Metropolitan Union, tot preparant el magnífic concert conjunt que tindrà lloc el 6 de maig, a les 6 de la tarda, a l'Auditori de Girona, en el que es podran escoltar, entre d’altres, diversos arranjaments de cançons populars catalanes adaptades. 

Tot plegat, un cap de setmana ple de cants i experiències, que de ben segur ajudaran a créixer musicalment i humanament als infants i joves de l'entitat.

Comentaris

Entrades populars