CERVERA VIU UNES FANTÀSTIQUES CARAMELLES

 


El matí del passat diumenge de Pasqua, dia 17 d'abril de 2022, la Coral Infantil Nova Cervera, en col·laboració amb la Paeria de Cervera, va organitzar un cop més (ho ve fent des de dècades) les tradicionals Caramelles de Cervera.

Com a principal novetat, caldria destacar la recuperació del format tradicional i popular de les Caramelles, que van poder tornar a comptar amb una participació oberta al pública i recuperant les cantades itinerants pel centre històric de la ciutat de Cervera. Els dies previs, la seu social de l'Agrupació Coral de Cervera va tornar a obrir les seves portes per acollir els assajos populars i oberts a tothom, els quals estaven organitzats per la Coral Infantil Nova Cervera, i que van comptar amb molts membres de la resta de formacions corals que conformen l'Agrupació Coral de Cervera, així com també d'altres persones que van tenir ganes de sumar-s'hi per continuar mantenint ben viva la tradició de les Caramelles a la nostra ciutat. 

A primera hora del matí de diumenge, totes i tots els cantaires caramellaires van aplegar-se a la plaça Santa Anna per esmorzar conjuntament i agafar forces per dur a terme tot el recorregut, el qual enguany va tenir una especial dedicació a les residències d'avis de la ciutat, ja que després de dos anys seguits de no poder-hi anar a fer cap tipus d'actuació coral, l'ocasió s'ho mereixia. Així, els avis i àvies de les residències Mare Güell (Hospital) i Mare Janer (Casa Caritat) van poder gaudir de valent amb la presència dels infants, joves i adults cantaires als exteriors dels seus centres, que amb les seves cançons els hi van aportar una gran dosi d'alegria, tan necessària en temps actuals i després de tan de temps de tancament. Enguany, a més dels cantaires, novament es va comptar amb els elements característics de les Caramelles de Cervera, com són els llibrets amb el repertori de les cançons, la carreta guarnida amb globus i flors, la ballesta i els clavells, l'acompanyament dels grallers dels Geganters de Cervera, el refrigeri, el sorteig de les mones (gentilesa de les pastisseries i obradors de Cervera i comarca) i el sorteig entre els cantaires participants, de multitud d’obsequis, lliurats per part dels establiments comercials, que en aquesta ocasió han superat la quarantena! 

Tot plegat, fins i tot el temps, que va obsequiar la jornada amb un sol i un cel esplèndid, va afavorir la nombrosa presència de públic al llarg de tot el recorregut, fet que posa de relleu de manera especial la importància i la voluntat de preservar entre tots i totes les nostres tradicions, i fer-ho, en aquest cas, a través del cant coral com a element principal, tot transmetent els seus valors al conjunt de la nostra societat en una jornada emocionant i especialment intensa, com han estat les Caramelles d’enguany. 

Visca les Caramelles de Cervera i tots aquells i aquelles que d’una manera o altra les han fet possibles i/o hi han participat! Que per molts anys les puguem celebrar plegats!

Comentaris

Entrades populars