LES DIRECTORES DE LA CORAL INFANTIL ASSISTEIXEN A LES JORNADES DE TREBALL I FORMACIÓ DEL SCIC

 


El passat diumenge dia 20 de febrer, les directores i membres de la Coral Infantil Nova Cervera van dirigir-se fins a les instal·lacions de l'Institut Escola Oriol Martorell de Barcelona, per tal de rebre, en el marc de la 109a. Jornada de Treball del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), una formació musical específica a càrrec de diversos professionals del món coral. 

Des de primera hora del matí, les directores de l'entitat van dividir-se entre les dues propostes de formació que s'hi oferien. Una primera anava destinada a la descoberta del repertori infantil recollit en el "10è Cançoner del SCIC", que és un recull de cançons pensades per als cantaires més petits de les corals, amb una temàtica adreçada a les edats més primerenques i dividit en les temàtiques següents: Natura, Calendari, Bestiari, Fantasia i Jocs Cantats. Al capdavant hi havia directors del SCIC amb trajectòria en l'arranjament i adaptació de cançons i pedagogia d'assajos corals adreçats als infants, com és el cas de l'Abel Castilla o la Mireia Cadevall. S'hi van poder veure diferents propostes corals acompanyades d'elements naturals i de coreografies, danses i jocs, per tal de fer més vivencial l'aprenentatge de la música coral. 

La segona proposta anava adreçada als directores dels grups de Mitjans i Grans de les entitats corals, la qual va anar a càrrec del reconegut compositor i pianista català Albert Guinovart i el director escènic David Pintó, que juntament amb el prestigiós director de cors Pablo Larraz, van oferir una formació basada en la cantata musical "Vet-ho aquí", que és un encàrrec del SCIC en motiu de la 55a Trobada General, que es durà a terme la propera primavera. En aquesta edició, en un format descentralitzat per raó de la pandèmia, tindrà entre els seus actes destacats un concert a l'Auditori Enric Granados de Lleida el dissabte 29 de maig de 2022, el qual esperem que esdevingui una efemèride en tots els sentits i una experiència inoblidable per a tots i totes les cantaires que hi participaran. 

La Jornada de treball i formació va finalitzar amb la celebració de l'assemblea ordinària del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, agrupació de la que en forma part la Coral Infantil Nova Cervera i participa activament de les seves activitats des de 1971.

Comentaris

Entrades populars