LA CORAL INFANTIL CELEBRA LA CASTANYADA I LES JORNADES DEL SCIC AMB EL MÚSIC ALBERT GUINOVART

 


Aquest darrer cap de setmana, la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA ha pogut recuperar bona part molta de la seva activitat musical, ja que durant el capvespre del dissabte dia 23 d'octubre, les portes de l'espai de Sant Domènec van tornar a obrir-se per acollir la tradicional Castanyada de l'entitat, enguany en un format dividit en dos petits concerts, que serviren per mostrar el treball efectuat durant els primers assajos del curs i donar la benvinguda a les noves famílies de cantaires que s'han incorporat darrerament a l'associació. 

Tot compartint l'ambient de tardor amb els complements típics del vestuari tradicional i unes boníssimes castanyes ben calentetes preparades pels membres de la junta, hi van poder participar tots els grups de l'entitat, tot reivindicant el calendari festiu tradicional a través de les cançons i la participació conjunta de cantaires, directores i famílies. 




Per altra part, l'endemà, el diumenge dia 24 d'octubre, la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA va ser l'amfitriona de la 108a. Jornada de Treball de les directores i directors de les diferents corals infantils del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), que és la federació que engloba diferents col·lectius repartits pels territoris de parla catalana. Les activitats de formació musical van celebrar-se al llarg de tot el dia en el marc de l'edifici de la Universitat de Cervera, amb el Paranimf com a nucli central dels actes. 

Al matí, després de la benvinguda dels participants, es va procedir a la formació a través del Volum 18 del Patrimoni Coral Català XXI, que va anar a càrrec de l'equip tècnic musical del SCIC, però en aquest cas des d'una vessant femenina, ja que es tracta d'un encàrrec d'harmonitzacions de cançons tradicionals catalanes extretes de l'Obra del Cançoner Popular, que enguany celebra el seu 100è aniversari. Les compositores de les peces han estat Anna Briz, Anna Campmany, Meritxell Neddermann i Concepció Ramió

Al migdia, tots els participants van compartir un fantàstic dinar a les mateixes dependències de l'edifici universitari. A continuació, les demarcacions territorials es van reunir per programar les activitats que es duen a terme per zones, per tot seguit concentrar-se tothom altre cop al Paranimf per a l'activitat de formació més esperada: la presentació de la nova cantata encarregada pel SCIC al reconegut músic Albert Guinovart i al dramaturg David Pintó, tota una efemèride musical de la qual en podran gaudir moltíssim els i les cantaires de les corals infantils del SCIC durant els propers mesos, i que culminaran amb diferents posades en escena de cara a la primavera, als principals auditoris del país. 

Un cap de setmana -com heu pogut comprovar- especialment intens, amb un final musicalment preciós.

Comentaris

Entrades populars