EMOTIVA JORNADA LÚDICA I MUSICAL DE FI DE CURS A "LA CARRAL"

 


Aquest passat diumenge dia 20 de juny, els cantaires de la Coral Infantil Nova Cervera van aplegar-se, distribuïts en els seus respectius grups corals, a la casa de colònies de La Carral (El Miracle, el Solsonès) per gaudir d’una fantàstica i emotiva jornada musical i de lleure, diada especialment necessària en un curs tan diferent, per tal de continuar creixent a nivell musical i sobretot humà.

A finals de maig, ja es van dur a terme els diferents concerts de fi de curs a l’església de l’antic convent de Sant Francesc, tot aprofitant la mostra del repertori treballat pels diferents grups de cantaires, enmig de la descoberta d’aquell edifici patrimonial tan desconegut per molts ciutadans. Aquells concerts i la participació dels cantaires dels grups de Grans A i Grans B en el projecte del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya amb l’orquestra de percussió ibèrica “COETUS”, celebrat a Olesa de Montserrat, van posar punt i final al treball musical... Tot i això, d’acord amb els objectius de l’entitat i amb el convenciment de les directores i responsables, es va decidir dur a terme una jornada que també fos lúdica i a la vegada musical, per tal de poder cloure el curs amb la vessant més vivencial i emocional de l’entitat, que en el fons és la clau per aconseguir també uns bons resultats musicals de grup. 

El lloc escollit per a una diada tan especial va ser la casa de colònies de La Carral, un espai ben conegut per la majoria dels i les cantaires (cita pràcticament habitual d’aquests darrers anys de la Jornada de Treball anual del mes de novembre), on ens hi trobem una mica “com a casa”... Un lloc que per nosaltres és música, però també convivència, respecte, amistat, esforç, rigor, diversitat, lleure, diversió... i moltes coses més (difícils d’explicar) que s’han de viure des de dins de l’entitat i formant part de la mateixa. 

Tot i que el matí del diumenge va iniciar-se ben tapat i amb una forta tempesta, cap a mig matí ja va sortir el sol i la bonança va permetre fins i tot dur-hi a terme jocs d’aigua! Enguany com a novetat, durant el matí els cantaires més grans de l’entitat van dur a terme un profitós taller musical amb el grup de percussió Sound de Secà, que van endinsar els cantaires cap al coneixement més específic d’aspectes de percussió corporal i expressió artística, mentre que els cantaires més petitons van poder gaudir dels animals de la granja, els mitjans de diferents jocs cooperatius, així com del «túnel de sorpreses», la piscina i el parc, finalitzant amb una festa de cloenda conjunta a l’esplanada de la casa amb molta música i alegria, per tal de celebrar-ho com cal, i amb ganes de gaudir de les vacances d’estiu per retrobar-nos al setembre per continuar cantant plegats!!! 

Després d’haver superat un curs molt difícil a causa de la pandèmia, que ha comportat, entre d’altres, haver de cantar sempre amb mascareta, en grups reduïts, amb distància entre els cantaires, amb les finestres obertes..., la Jornada a «La Carral» ha suposat un brillant tancament a un any molt especial, que l’empenta i la confiança de cantaires, directores i famílies ha permès de manera extraordinària tirar endavant.

Comentaris

Entrades populars