EL SCIC DE PONENT CANTA AL TERRITORI I A LA SEVA GENT

 


Ahir dissabte 29 de maig les corals infantils de les Terres de Ponent del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), sota el lema «El SCIC de Ponent canta al territori», van cantar en les seves respectives localitats per posar en valor el cant coral infantil, així com el patrimoni monumental de les nostres comarques.
 
No ho han pogut fer la totalitat de la desena d'entitats corals que conformen aquesta demarcació del SCIC, doncs algunes d'elles, degut a la pandèmia no han pogut reprendre la seva activitat, o ho han fet parcialment, o malauradament alguns dels seus membres es troben aquests dies en situació de confinament. 

Cadascun dels cors participants va cantar des d'un espai emblemàtic del seu municipi, en aquest cas, Agramunt, Cervera i Lleida. Així, la Coral Infantil Bon Cant d'Agramunt, ho va fer des de la portalada romànica de l'església de Santa Maria; la Coral Infantil Nova Cervera des de l'interior de l'església de l'antic convent de Sant Francesc; i la Coral Shalom de Lleida cantà al conegut claustre de la Seu Vella. 

Units en una sola veu, totes les corals van compartir el cant comú de la cançó "La música", de Pep Puigdemont i Beth Riera, una peça que parla de la necessitat de solidaritat i pau entre les persones, per damunt d'idiomes i races, i de la importància de la música i el cant per descobrir la felicitat. 

Cantar i ballar, com totes les activitats artístiques, ens fa sentir-nos bé amb nosaltres mateixos, així com a totes aquelles persones que d'una manera o altra poden gaudir del nostre art, gràcies a la satisfacció que provoca la serotonina, la coneguda hormona de la felicitat. 

Ahir, 29 de maig, el SCIC de Ponent cantà feliç, de tot cor, al territori i a la seva gent! Salut i cants! 

Cors del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya 
de les Terres de Ponent

Comentaris

Entrades populars