ELS CONCERTS DE FI DE CURS, EN UN ESPAI INÈDIT EL DISSABTE 29 DE MAIG

 


El dissabte dia 29 de maig a la tarda, està prevista la celebració dels concerts de Fi de curs dels diferents grups de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA, que enguany evidentment hauran de tenir un format adaptat a la situació sanitària actual, però que igualment esperem que siguin ben especials, sobretot per gaudir del fet que els infants i joves cantaires podran tornar a pujar als escenaris per cantar plegats, i aquest cop a més ho faran en un lloc inèdit, desconegut per a molta gent i ben diferent: l'església de l'antic convent de Sant Francesc, ubicada a baix al camí dels Horts de Cervera (just al davant de l'Hostal La Savina - al costat dels safareigs). 

Els horaris dels tres concerts seran els següents: 
  • a les 5 de la tarda hi actuaran els cantaires d'Escatxics, Barrufets i Mitjans; 
  • a 2 quarts de 7 de la tarda, els Petits A i Petits B; 
  • i a les 8 del vespre, els Grans A i Grans B. 
Tots tres concerts comptaran amb un repertori diferent preparat per a l'ocasió i pensat per a les diferents edats dels cantaires. S'hi podran cançons relacionades amb els contes tradicionals, amb les diferents cultures d'arreu del món, així com amb les plantes i la natura, respectivament. 

La junta i les directores de l'entitat, davant de la situació viscuda aquest curs en motiu de la pandèmia i les adaptacions que aquesta ha imposat, tenien moltes ganes de poder celebrar uns concerts de fi de curs que tinguessin un plus especial, i que en definitiva es pogués aprofitar també per gaudir de la màgia del cant i de la música en espais més envoltats de natura i a l'entorn dels bonics paisatges i edificis que són joies arquitectòniques de la Segarra, que en moltes ocasions són ben desconeguts per gran part de la ciutadania, precisament perquè es troben en indrets més allunyats del centre del nucli urbà i perquè habitualment estan tancats al públic. És per això, que de forma voluntària durant el passat cap de setmana van dur-hi a terme les tasques de neteja de l'esmentat espai, per tal que pugui acollir els fantàstics concerts de Fi de curs de la Coral Infantil d'enguany. 

A més, el dia 29 de maig és la data escollida per les diferents corals infantils que pertanyen al SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), concretament a la zona de les terres de Lleida, per tal de reivindicar de forma col·lectiva els valors del cant coral infantil entre els infants i joves del territori sota el lema "EL SCIC DE PONENT CANTA AL TERRITORI", ja que es tracta d'un art que aporta grans beneficis emocionals i de cohesió social, i que moltes vegades no ha estat prou reconegut per la ciutadania, tot i que ha quedat més que demostrat que la seva pràctica a través de la pertinença a la coral infantil, educa en valors, hàbits i competències a tots els seus membres. Des de la Coral Infantil Nova Cervera, que fa més de cinquanta anys que duu a terme aquests objectius de forma absolutament altruista i amb el màxim rigor i sensibilitat, seguirem treballant per aconseguir un món millor per als nostres infants i joves a través de la pràctica del cant coral en grup, viscuda amb intensitat i entusiasme. Aquelles persones que vulgueu gaudir-ne, el proper dissabte 29 de maig, per la tarda, a l'església de l'antic convent de Sant Francesc, en tindreu l'ocasió. 

El cant coral infantil és música, solidaritat, treball, il·lusió..., amb moments molt especials al llarg de l'any, com, entre d'altres, el concert de Fi de curs; un esdeveniment que enguany arriba per triplicat, amb una bona dosi de descoberta, tres magnífics repertoris... i ple, com sempre, de molta màgia i de moltes EMOCIONS!

Comentaris

Entrades populars