4 directores de la Coral Infantil, entre les participants de l'11è Curs de Direcció del SCIC

 



Les directores més novelles de la Coral Infantil Nova Cervera participen a Barcelona durant quatre caps de setmana d'aquests mesos de gener, febrer i març, a la seu de l'ESMUC, en l'onzena edició del Curs de Direcció organitzat pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), un conjunt d'activitats que pretenen aportar una formació 360º al voltant de la figura del director/a o responsable d'un grup de cant coral infantil. 

El programa compta amb la participació de la Gemma Tatay com a professora de direcció i pedagogia, i amb la col·laboració, en diverses sessions monogràfiques, dels directors Jaume Sala i Oriol Castanyer, La virgueria - taller, Cori Casanova, Lorena Garcia, Mariona Fernàndez i el Cor Infantil Palau Vincles, i l'Equip Tècnic del SCIC.



Els continguts a treballar al llarg del curs són els següents:

  • Repertori: Anàlisi del repertori i reflexió sobre la tria del repertori adequat per a cada grup i cada edat.  
  • Recursos, pedagogia i didàctica d'assaig: Com aconseguir una bona dinàmica d'assaig per tal que el treball sigui interessant, àgil, efectiu, estimulant... 
  • Tècnica del gest de direcció: Treball de la tècnica específica de direcció, bàsica per poder conduir un assaig amb agilitat.  
  • Tècnica vocal: Recursos de tècnica vocal aplicada als infants i adequada per cada edat; tècnica vocal aplicada al repertori. 
  • Pràctiques amb cor pilot: Tot el treball fet a les sessions de direcció i pedagogia d'assaig es materialitza en diverses sessions pràctiques amb cor pilot, moment en que els alumnes poden posar en pràctica el seu aprenentatge davant d'un grup de nens i nenes cantaires
El curs comparteix organització, espai i dates amb el primer curs per a pianistes acompanyants, dirigit pel reconegut pianista Paul Perera.


Fotografia: SCIC

Comentaris

Entrades populars