RECONEIXEMENT DEL DEPARTAMENT DE CULTURA DE LA GENERALITAT A LA CORAL INFANTIL PELS SEUS 50 ANYS




El 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català, activitat que inclou anualment un acte institucional així com tot un seguit de jornades de portes obertes en equipaments culturals associatius i entitats de cultura popular. 

Malauradament, a causa de la situació excepcional de pandèmia i les mesures de confinament decretades, l'acte institucional del DASC 2020 no es va poder dur a terme de manera presencial. No obstant això, des la seva organització no es va voler renunciar a la celebració d'un acte que posa en valor la vitalitat del sector de la cultura popular i que serveix d'homenatge a totes les entitats, persones associades i participants que la fan possible. 

Així, l’acte institucional del DASC2020, va tenir lloc el passat dijous 4 de juny, a les 7 de la tarda, i es va poder seguir de manera virtual a través del canal de Youtube del departament de Cultura de la Generalitat. Va comptar amb “El Ball d'homenatge” de l'Esbart Ciutat Comtal i l’actuació de la Banda de “La Cala” de l'Ametlla de Mar i el cantautor Miquel del Roig amb la peça popular “La farola”, i també serví per a commemorar els 50 anys de l'aniversari de la mort del poeta Josep Carner i dels 125 anys del naixement de la folklorista Palmira Jaquetti

A més, el també folklorista Amadeu Carbó pronuncià una conferència sobre les conseqüències del confinament en el món de l'associacionisme cultural. També hi hagué les intervencions de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Àngels Blasco. 

En la cloenda, va tenir lloc l'entrega de diplomes a les entitats que celebren aniversaris, entre les que es comptà la Coral Infantil Nova Cervera, en motiu del seu 50è aniversari. 

Des de la nostra entitat volem manifestar el nostre sincer agraïment al Departament de Cultura i a la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural per aquest reconeixement, distinció que compartim amb tota la ciutadania de Cervera i la Segarra, i en especial amb les persones que han format part de la Coral Infantil Nova Cervera al llarg d’aquests 50 anys.

Comentaris

Entrades populars