El cant coral, confinat però alçant la veu.
El confinament ha tallat de soca-rel totes les activitats de socialització que requerien un contacte directe entre persones. Però el coronavirus no ha aconseguit matar les ganes de continuar gaudint de la cultura i de la companyia. En aquest sentit, el món de la cultura popular i l’associacionisme, lluny d’hivernar ha decidit reinventar-se per continuar amb les seves activitats en la mesura del possible, aprofitant les noves tecnologies i una bona dosi d’inventiva. La xarxa és plena d’iniciatives que demostren que, amb voluntat i ganes, la cultura continua bategant.
En aquesta ocasió ens fixem en la iniciativa del Moviment Coral Català, la confederació que aplega diverses federacions corals catalanes. Cada dimarts i dijous a les 20h, el canal de youtube del Moviment penja un vídeo de nou minuts en què tres corals expliquen com superen el confinament i continuen alçant la veu. La idea la va tenir l’Albert Olivés: “Va sortir espontàniament, ens anaven arribant iniciatives que feien a les corals, com per exemple assaigs per videoconferència, o penjar a Internet concerts perquè tothom en pogués gaudir. I a partir d’aquí se’m va acudir fer vídeos parlant amb les corals per documentar les estratègies de supervivència en temps de confinament”, explica l’Albert a Tornaveu.
“Els preguntem com viuen el confinament i com imaginen la sortida, amb entrevistes breus perquè el màxim nombre de corals puguin explicar-se. A més, així quedarà un record d’aquests temps excepcionals”, afegeix l’impulsor de la iniciativa, que explica que ell envia preguntes a les corals i les mateixes corals es graven durant tres minuts. I després ell s’encarrega de muntar el vídeo que es penja al canal. De moment, hi ha càpsules fins aquesta setmana, però ja avança que allargaran l’experiència, ja que també s’allarga l’estat d’alarma.
I l’Albert també afegeix un altre aspecte, i és que aquesta documentació audiovisual servirà perquè “la Generalitat ens demanava saber com està afectant al moviment coral el confinament. Doncs ja tenim aquest material amb la paraula de moltes corals d’arreu del territori”. Ara bé, aquest material també és obert a tothom, tingui o no vincles amb el món coral: “És interessant per a tothom, sempre s’aprenen coses”, conclou l’Albert Olivés.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada