LA CORAL INFANTIL INICIA EL 50è ANIVERSARI CANTANT AMB L'ESCOLANIA DE MONTSERRAT



Per a tota la família de la Coral Infantil Nova Cervera, és a dir, cantaires, directores, famílies i amistats, el capvespre del passat divendres dia 7 de febrer va ser una fita històrica i alhora emocionant! 

En primer lloc perquè ens trobàvem en les festes del Santíssim Misteri de Cervera, que són el marc que va veure néixer el febrer de l’any 1971 el tresor d'una entitat que deixaria una petjada molt important en l'educació musical i humana dels infants i joves de Cervera i el seu entorn, i per altra part, perquè el grup de cantaires més grans de l'entitat compartien escenari amb un dels cors infantils més antics i prestigiosos d'Europa: l'Escolania de Montserrat; i encara més perquè en la seva actuació conjunta estarien dirigits per una de les nostres directores, la Rosa Puig. 

En aquesta ocasió, l'església de Santa Maria estava realment preciosa! Tota engalanada amb els velluts que anualment s'hi col·loquen per al Santíssim Misteri, i a més també amb unes caixes grans plenes de llum que ens recordaven l’edat de la Coral Infantil Nova Cervera: 50 anys !! Cinquanta anys cantant junts !! 

Per a una entitat cultural sense ànim de lucre, és més que evident que cal celebrar aquest tipus d'aniversaris, perquè al darrera hi ha una gran feina, que de manera altruista han realitzat moltes persones al llarg de tots aquests anys, en els que han aportat esforç i estimació vers els nostres infants i joves, perquè puguin gaudir d'una bona educació musical de qualitat a través dels grans valors humans que aporta el cant coral. 

Durant la tarda, els escolans de Montserrat, juntament amb el seu director musical, en Llorenç Castelló, el prefecte Efrem de Montellà i diversos educadors i educadores acompanyants, van gaudir d'una visita cultural per la Cervera històrica i a l’espai expositiu dedicat a l’Àlex i el Marc Márquez, al Museu Comarcal de Cervera, en companyia de les directores del grup de Grans de la Coral Infantil, l'Esther Llopis i la mateixa Rosa Puig, així com del guia local Armand Forcat. 

A continuació, ja al mateix lloc del concert, van realitzar un assaig en solitari, al que seguí un de conjunt amb el grup de cantaires més grans de la Coral Infantil, per preparar el cant comú escollit per a l'ocasió, que no era altre que la reconeguda peça "Nigra Sum", que Pau Casals va composar per a la mateixa Escolania de Montserrat; tot un repte i una gran emoció per als cantaires cerverins, de la que en gaudiríem poques hores després tot el públic present, enmig d’un excepcional concert... 

De ben segur serà un dia que no oblidarem mai... El primer gran concert de la celebració dels 50 anys de la Coral Infantil Nova Cervera ha generat a totes les persones que formem l’entitat enormes dosis d’alegria i il·lusió, després d'haver pogut compartir escenari i vivències amb un dels millors cors infantils i una de les entitats educatives i musicals més emblemàtiques del nostre país: l’Escolania de Montserrat. 

Gràcies a tothom que ho ha fet possible!


Foto: Josep M. Escudé

Comentaris

Entrades populars