LA CORAL INFANTIL VA PASSAR UN FANTÀSTIC CAP DE SETMANA A LA CASA DE COLÒNIES DE LA CARRAL




Els passats dissabte i diumenge 16 i 17 de novembre, tal i com marxa la tradició de l'entitat, prop de cent cinquanta infants i joves cantaires de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA van desplaçar-se a la casa de colònies de La Carral (El Miracle, el Solsonès), per tal de gaudir d'un cap de setmana de treball coral, i preparar, entre altres, el repertori nadalenc. 

El fet de poder compartir un bon grapat d'hores en un entorn i paisatge diferents, sempre propicia un bon marc de treball musical i de convivència molt necessari per a la cohesió dels grups corals, perquè hem de recordar que a la coral infantil, a més d'efectuar un treball coral i musical ben rigorós, la part vivencial i de transmissió de valors humans hi té un paper més que rellevant. 

La sortida va iniciar-se el dissabte al migdia, quan tres autocars van sortir de Cervera en direcció al Solsonès. La tarda va iniciar-se amb els assaigs, destacant especialment la preparació de la cantata nadalenca "La Venedora de Llumins" (de Joaquim i Paul Perera), basada en el conegut conte d'Andersen, que el proper 14 de desembre interpretaran a Barcelona els grups de Petits, Mitjans i Grans –juntament amb la resta de corals de l'Agrupació Coral de Cervera: la Coral Lacetània i la Coral Ginesta–, a la sala Petit Palau de l'emblemàtic edifici del Palau de la Música Catalana, en el marc del concert anual solidari amb el projecte social i educatiu “CLAVÉ XXI” que impulsa la Fundació Orfeó Català / Palau de la Música Catalana en col·laboració amb la Federació Catalana d'Entitats Corals, entitat a la que pertanyen totes les corals de l'agrupació cerverina. 

A continuació, després de berenar, els diferents grups van compaginar el treball musical amb els tallers nadalencs personalitzats, que els diferents cantaires preparen per poder lliurar als avis i àvies de les residències de Cervera durant la visita-concert que s'hi fa anualment a les vigílies del dia de Nadal, per desitjar tot cantant unes bones festes i un bon any. 

Al capvespre, just després de sopar, sempre arriba un dels moments més esperats del cap de setmana, que és el joc de nit. Enguany la temàtica escollida era l'inici d'un viatge en avió pels diferents llocs on ha estat la coral al llarg dels seus 50 anys d'existència, que serà el projecte musical i social que l'entitat realitzarà al llarg de tot l'any 2020, i que ja ha servit aquests dies com a centre d'interès d'algunes activitats. Realment, va ser una vetllada molt divertida, en la que es van poder viure emocions ben especials, i que va comptar amb l'especial col·laboració dels cantaires més grans de l'entitat. 

El diumenge al matí, juntament amb l'arribada dels cantaires més petits –que sols venen aquest dia–, els reconeguts músics professionals del "Music Training Lab", amb l'Oliver S. Watson al capdavant, es van desplaçar fins a La Carral per realitzar un taller de percussió amb totes i tots els cantaires dels grups de Mitjans i Grans, que va ser un èxit rotund en tots els sentits! Paral·lelament, els cantaires de la resta de grups van fer diferents jocs i activitats acompanyats pels monitors i monitores de la casa de colònies, als que seguí l'assemblea ordinària de famílies de l'entitat, en la qual es van explicar tots els projectes i activitats previstos per aquest curs –amb la mirada posada en el dia 8 de desembre a la tarda, que és quan tindrà lloc l'acte de presentació dels actes del 50è aniversari!–, i que finalitzà amb un breu taller coral per als pares i mares a càrrec del director de la coral Ginesta, Josep Miquel Mindán

Ja a la tarda, després del dinar de germanor de totes les famílies de l'entitat, i el posterior i corresponent cant conjunt de comiat, es van donar per finalitzades –un any més– unes jornades d'intensa activitat. 

Enmig de les emocions viscudes a flor de pell que sempre sorgeixen arran d'aquest tipus de sortides que compaginen el treball coral, el lleure, la convivència i el joc, el Cap de Setmana de Treball ens ha proporcionat de nou experiències inesborrables a tots aquells i aquelles que hi hem tingut la sort de participar.

Comentaris

Entrades populars