LA CORAL INFANTIL DESTACA EN EL CERTAMEN DE VEUS BLANQUES DE VALLADOLID




El passat cap de setmana del 22 al 24 de març, prop de seixanta infants i joves cantaires dels grups de Mitjans i Grans de la CORAL INFANTIL "NOVA CERVERA" es van desplaçar a Valladolid per participar en el "III Encuentro Internacional de coros Voces Blancas Ciudad de Valladolid", compartint l’escenari de l'Auditori Feria de Muestras de Valladolid amb l'amfitrió i reconegut cor "Voces Blancas" (i el seu corresponent "Pequecoro") i també amb el cor infantil i juvenil anglès S. Anselm's Preparatory School Chapel Choir, vingut de la localitat anglesa de Derbyshire. 

L'inici de les activitats va començar el divendres al migdia, amb la sortida dels cantaires cerverins cap a Barcelona per poder viatjar en avió fins a Valladolid, on les directores i membres del cor Voces Blanques els esperaven per fer-los-hi una càlida rebuda en aquella ciutat castellana, tot oferint-los la logística necessària per tal de poder passar un cap de setmana fantàstic, on el cant i la música han estat el mitjà per oferir una educació de valors als infants i joves cantaries, fent que la convivència amb altres cantaires procedents de diferents llocs esdevingui un puntal clau. 

Després de compartir alberg amb els joves cantaires anglesos, el dissabte al matí tots els participants al certamen van dirigir-se cap a les instal·lacions de la Universitat de Valladolid per assajar conjuntament i preparar el cant comú, que tenia com a base la interpretació de la peça "Adiemus" de Karl Jenkins, amb lletra en llatí, i sota la direcció del director del cor anglès, Mark Percival, que, evidentment, donava les indicacions en anglès. Un cop més, el trencaclosques de llengües i cultures va quedar difuminat pel gran poder de la música i especialment del cant coral, ja que la interpretació conjunta amb tants cantaires sempre aporta un grau d'emoció i sensibilitat molt especial i a la vegada esdevé un llenguatge universal entre diferents persones i pobles. En el cas de la Coral Infantil Nova Cervera, en aquesta ocasió la direcció de les peces que van interpretar els Mitjans i els Grans va anar a càrrec de Mercè Capdevila, Gemma Gusi, Ester Llopis i Rosa Puig, amb l'acompanyament al piano a càrrec d'en Marc Castellà. 

Després de compartir el dinar i una estona de convivència va arribar el moment més esperat: el concert! Tant la Coral Infantil Nova Cervera, el St. Anselm's Preparatory School Chapel Choir com el cor Voces Blancas van interpretar peces corals procedents dels seus llocs d'origen, destacant entre moltes d'altres, peces d'estils tant diferents com "La calma de la mar" (tradicional catalana), "Give us hope" de James Papoulis o bé "Cubanita" d'Eva Ugalde, que van deleitar el nombrós públic que omplia l'auditori Feria de Muestras de gom a gom. Va posar punt i final al concert l'esmentada "Adiemus" que va ser interpretada conjuntament per tots els cantaires participants a la trobada. A continuació, el sopar conjunt i la passejada nocturna "Río de Luces" pels principals monuments de la ciutat van posar punt i final al dia central de la sortida. 

L'endemà diumenge, els membres de l’expedició cerverina van aprofitar per visitar i passejar per la ciutat amb el bus turístic, tot gaudint per la tarda de la gran zona verda del parc del Campo Grande, un veritable jardí botànic de fauna abundant, espai que vam abandonar abans de tornar cap a l'aeroport, per arribar un altre cop a la Segarra ja entrada la mitjanit. 

Un cop a casa, evidentment els múltiples records de la sortida van apareixent a la ment i el cor dels cantaires, directores i pianista que van compartir totes aquestes experiències, les quals perduraran per sempre més a la seva memòria, però a més, en breu, justament als inicis del proper mes de juliol, els cantaires de Voces Blancas de Valladolid vindran a Cervera per tal d'efectuar la segona part d'aquest preciós intercanvi coral, i per tant serà una bona ocasió per retrobar-se i reviure les experiències iniciades, i a la vegada acollir-los a la nostra ciutat amb tota l'estima, tal i com ho van fer amb nosaltres.

Comentaris

Entrades populars