La Coral Infantil gaudeix d'un fantàstic CAP DE SETMANA DE TREBALL a La Carral



Els passats 10 i 11 de novembre, tal i com és tradició de l’entitat cada tardor, més d’un centenar d’infants i joves cantaires de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA van passar tot el cap de setmana a la casa de colònies La Carral (El Miracle, el Solsonès), tot gaudint d’unes intenses hores de cant coral i lleure, per tal de poder començar a preparar tots i totes junts, entre d’altres, el repertori nadalenc. 

El Cap de Setmana de Treball (tal i com es coneix aquesta sortida) va iniciar-se el dissabte a la tarda, quan dos autocars ben plens van sortir de la ciutat de Cervera en direcció a aquest magnífic indret de la Catalunya Central. El fet de poder compartir un bon grapat d’hores en un entorn i paisatge diferents, sempre propicia un bon marc de treball musical i de convivència molt necessari per a la cohesió dels grups corals. 

La jornada a la casa de colònies començà amb els assaigs, destacant especialment la preparació de la cançó de col·laboració amb La Marató de TV3 que el grup de Grans gravaran aquest proper divendres dia 16 de novembre al Paranimf de la Universitat de Cervera. 

A continuació, després de compartir el berenar, els diferents grups van compaginar el treball musical amb els tallers de manualitats nadalenques, que els diferents cantaires preparen cada any en aquesta sortida per poder lliurar als avis i àvies de les residències de Cervera durant la visita que s’hi efectua anualment per tal de desitjar-los tot cantant unes bones festes. 

Al capvespre, just després de sopar, sempre arriba un dels moments més esperats del cap de setmana, que és el joc de nit. Enguany la temàtica escollida era la narració “Marama, la flor de l’esperança”, que és el conte que lliga les diferents peces musicals del projecte “Cantem Àfrica”, que serà l’activitat musical i solidària que l’entitat durà a terme per fi de curs i que ja aquests dies ha esdevingut l’eix d’animació de tota la sortida. Per uns instants, tots els infants i joves de la coral infantil es van trobar immersos a la sabana africana, on encara se sent a cau d’orella la cançó senegalesa “Dauda Sane”…! 

El diumenge al matí, juntament amb l’arribada dels cantaires més petits de l’entitat, els mateixos músics del projecte “Cantem Àfrica” també van venir fins a La Carral per realitzar un taller d’expressió musical i corporal per a tots i totes els cantaires i directores, que va ser un èxit rotund en tots els sentits! Seguidament, els nois i noies van comptar amb una mostra de jocs africans organitzats pels monitors i monitores de la casa de colònies, mentre, paral·lelament, les famílies i directores assistien a l’assemblea ordinària anual de l’associació, en la que es van exposar tots els projectes i activitats previstos per aquest curs. 

A la tarda, després de dinar, va cloure la sortida amb l’aprenentatge conjunt d’una de les cançons proposades al programa comú del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya per aquest curs 2018-2019. 

Un cap de setmana, doncs, farcit de treball coral, lleure i convivència, on enmig d’emocions viscudes a flor de pell, hem afegit un bon grapat d’experiències i records inesborrables per a tots i totes aquells que formem la Coral Infantil.

Comentaris

Entrades populars