Activitat intensa ELS PRIMERS DIES DE CURS a la Coral Infantil



La setmana següent a la Festa Major, amb els primers assaigs setmanals, tots els grups de la Coral Infantil Nova Cervera han iniciat el nou curs, que ha arribat carregat de multitud de projectes i de renovades il·lusions. 

Enguany la Coral Infantil aplega 140 infants i joves, majoritàriament de Cervera i la Segarra, repartits en cinc grups corals, un més que el curs anterior (Escatxics i Barrufets, de 3, 4 i 5 anys; Petits, amb 6 i 7 anys; Mitjans de 8 a 9 anys; i Grans, entre 10 i 17 anys). A més, la Coral compta amb una dotzena de magnífiques directores voluntàries que s'encarreguen de la formació musical dels cantaires, així com d'una junta de mares i pares que gestionen el funcionament de l'associació. 

Pel que fa a aquests primers dies de curs, cal destacar també que la Coral Infantil va participar el cap de setmana del 29 i 30 de setembre en la 102a Jornada de Treball del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), activitat que aplega a totes les directores i directors d’aquesta entitat, i que en aquesta ocasió va tenir lloc en les instal·lacions de l’Alberg juvenil de Cabrera de Mar. Els dos dies han acollit, com és habitual en aquesta activitat, l’assemblea de l’entitat, i la presentació de diferents materials i propostes musicals per aquest curs, entre les que destaquen el tradicional “Juguem Cantant” per als més petitons de la coral, una novedosa cantata d’Arnau Tordera per als Mitjans i Grans, anomenada “La Màquina del temps”, que s’interpretarà en diferents sales del país, i, finalment, l’engrescador projecte solidari “Cantem Àfrica”, amb el que es vol incidir en el coneixement de l’estil de vida dels infants i joves d’aquell continent a través d’un conjunt de cançons tradicionals per a cor infantil, amb el conte “Marama i la flor de l’esperança” com a fi conductor. Un cap de setmana, doncs, fantàstic i ple d’experiències musicals i humanes per a les corals infantils del nostre país! 

Ja per finalitzar, i ja immersos en la preparació de les properes activitats i actuacions, aprofitem l’ocasió per fer-vos saber que el diumenge 28 d’octubre, a dos quarts de cinc de la tarda i al Paranimf de la Universitat, es durà a terme el tradicional concert de Castanyada, primera cita del curs oberta a totes les famílies de l’entitat i a tots aquells i aquelles que ens vulgueu acompanyar. En aquesta ocasió tindrà uns convidats de luxe: el Cor Infantil del Patronat de Música d’Eivissa, que hi seran presents com a retorn de l’intercanvi dut a terme amb els mitjans i grans de l’entitat des del curs passat, en què els cantaires cerverins van anar a l’illa en motiu de la reconeguda trobada “Veus Joves” que es celebra anualment a l’illa. En definitiva, doncs, en breu tindrem una cita fantàstica per gaudir de les nostres tradicions a través de la música coral!

Comentaris

Entrades populars