48è curs de la Coral Infantil Nova Cervera





La Coral Infantil iniciarà a finals del proper mes de setembre un nou curs, ple de multitud de projectes i de renovades il·lusions... 

La Coral Infantil NovaCervera és una entitat cultural sense ànim de lucre, l’objectiu principal de la qual és aconseguir que els infants i joves aprenguin a descobrir i gaudir del meravellós plaer de cantar junts, mitjançant el treball d’assaig, els concerts, les excursions i sortides de cap de setmana, els intercanvis i trobades, les festes tradicionals..., i en definitiva, a través de tots aquells aspectes que permeten aprofundir en el cant coral des d'una vessant vivencial.

La pedagoga musical Maria Dolors Bonal, entrevistada pel reconegut i malauradament desaparegut periodista Carles Capdevila en parlava així al diari “Ara” el febrer de 2016:

CC: Defenses molt les corals. Per què?

MDB: Per aprendre a cantar i aprendre cançons, però també per l’harmonia, per cantar bé, escoltar-se els uns als altres, conèixer-se entre ells, tolerar-se. No hi ha ningú que despunti: en una coral tothom està al mateix nivell. És una cosa socialitzadora, molt bonica. Les corals infantils de Catalunya, per exemple, van començar l’any 1962. Jo vaig fundar L’Esquitx, que la va agrupar la Coral Sant Jordi. A partir de L’Esquitx en van començar a néixer moltes, a Vic, a Vilafranca, a Barcelona. I llavors vam fer reunions i vam començar el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya.

CC: I encara dura, i ben actiu. Pots estar satisfeta.

MDB: Estic molt contenta i interessada a seguir el moviment. El vam començar amb molt d’esforç en aquella època. El 1967 es va fundar el Secretariat perquè hi havia unes quantes corals plantades. I les trobades generals de nanos són un moviment fenomenal. És un moviment del qual els polítics no s’han adonat. Fet sempre gratuïtament, i encara continua. Fent partitures de les cançons, instrumentacions que ens han fet grans músics. I l’intercanvi entre pobles, ciutats.

CC: I com a pare de nens que van a la coral, notes un progrés concert rere concert.

MDB: S’ha d’estar molt atent i als nanos no els costa. Els agrada i, quan han aconseguit fer un concert ben fet, tenen una satisfacció fantàstica. I això no s’esborra mai.

El cant coral, doncs, és un mitjà que contribueix en gran manera a la formació dels infants i adolescents per les moltes possibilitats que té d'introduir-los en: el gust per a la bellesa, especialment la de la música; el goig de cultivar un mitjà d'expressió com és la veu; l'amor a la llengua del seu país; la joia de l'amistat i en la disciplina lliurement acceptada; el treball en equip; i el gust per col·laborar amb altres infants.

A la Coral Infantil treballem per fer-ho possible. T’apuntes a acompanyar-nos?




Informació general curs 2018-2019

Grups:
Escatxics (P3)
Barrufets (P4 i P5)
Petits (1r i 2n de primària)
Mitjans (3r i 4t de primària)
Grans (de 5è de primària fins a 18 anys)

Horaris d’assaig:
Escatxics (divendres, de 18.15 a 19.00 h.)
Barrufets (divendres, de 18.15 a 19.15 h.)
Petits (divendres, de 19.00 a 20.00 h.)
Mitjans (divendres, de 19.30 a 20.30 h.)
Grans (dijous, de 16.15 a 18 h.)

Lloc:
Casa de l’Agrupació Coral, c. Major, 15, de Cervera

Inici del curs:
Dijous 27 i divendres 28 de setembre (segons el grup)

Quota de tot el curs:
90 euros anuals, fraccionats en 3 pagaments

Inscripció de nous cantaires:
Inscripció "on line" a través de la web http://coralinfantil.ecervera.cat
A partir del dia 1 de setembre, i fins el 15 de setembre.
Places limitades. Les inscripcions s’acceptaran per rigorós ordre d’inscripció i sempre segons la disponibilitat existent de places a cada grup.

Per a més informació:
coralinfantilnovacervera@gmail.com


Comentaris

Entrades populars