La Coral Infantil obre el tercer certamen "VEUS JOVES" d'EIVISSA



Aquest passat cap de setmana, els cantaires dels grups de Mitjans i Grans de la CORAL INFANTIL "NOVA CERVERA" es van desplaçar fins a l'illa d'Eivissa per tal de poder participar al reconegut certamen "VEUS JOVES" que s'ha celebrat a la capital de l'illa, sota l'organització del Patronat de Música de la mateixa ciutat.

El capvespre del divendres 18 de maig, una cinquantena de cantaires cerverins, juntament amb les seves directores i responsables col·laboradors, van dirigir-se cap a Barcelona per tal de poder viatjar amb el gran ferri de la companyia Baleària que diàriament efectua la ruta marítima des de Barcelona fins a Eivissa. Després de poder gaudir del viatge en vaixell tot dormint als camarots del mateix i despertar-se amb la sortida del sol a l'arribada de l'illa, els cantaires es van allotjar al Hotel L'Amistat, ubicat a Sant Antoni de Portmany, i tot seguit ja van procedir a conèixer-se amb els joves cantaires del Cor del Patronat de música de la ciutat d'Eivissa, els quals els van rebre amb una gran alegria i generositat que van fer que realment es tractés d'un veritable intercanvi, tant a nivell coral i musical com humà!

Durant el dissabte, els infants i joves de la Coral Infantil van compartir cant i experiències amb els cantaires eivissencs, per tal de preparar el concert de la tarda, que s'emmarcava en la tercera trobada VEUS JOVES que anualment es celebra en aquesta illa, concretament a la Plaça Antoni Albert Nieto, i que enguany tenia a la Coral Infantil de Cervera com a cor convidat i que obria el certamen. Van iniciar el concert el grup de Mitjans de Cervera sota la direcció de la Mercè Capdevila i la Gemma Gusi, amb “Quando a morena” de Gabriel Ley i “El Cafè de la Quimeta”, que forma part del repertori comú del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya d'enguany; a continuació, el grup de Grans van cantar en solitari algunes peces del repertori del projecte musical “Un Pont de Cançons”, que també interpretaran aquest proper dissabte a l'Auditori de Barcelona, com “Glorificamus Te” (d'E. Butler), “Pandur – Andandori” (G. Mainerio i L. Bárdos) i finalment l'espiritual negre "Come Let Us Sing", totes sota la direcció de la Rosa Puig i el Marc Castellà al piano.

Pel que fa a les altres vuit corals de les illes participants a la trobada, van interpretar algunes versions de temes molt coneguts com "Viva la Vida" de Coldplay, "Let it Be" dels Beatles i “Don't stop me now” de Queen..., amb arranjaments efectuats pel pianista eivissenc Miguel San Miguel Fuster. Després, el Cor del Patronat de Música d'Eivissa i la Coral Infantil Nova Cervera van interpretar conjuntament la peça "Le coeur des gens", amb lletra i música de Daniel Beaume i adaptació de la Laia Nieto, que va emocionar a tot el públic assistent.

Després, tots els i les cantaires participants varen compartir un entranyable sopar a la seu del Patronat de música, que va aportar un veritable caliu entre els infants i joves de Cervera i d'Eivissa, ja que les cares d'emoció de tots plegats parlaven per si soles.

L'endemà diumenge, durant tot el matí l’expedició cerverina va visitar l'entorn anomenat "Dalt Vila" de l'illa, que està catalogat com a "Patrimoni de la Humanitat", en el qual s'hi pot observar una gran lliçó d’història de les diferents civilitzacions que hi han anat deixant petjada, en motiu de la seva ubicació marítima estratègica. A la tarda, van gaudir d’una llarga estona de platja, banyant-se i gaudint de l'entorn de l’espai natural de Ses Salines, fins al moment de dirigir-se cap a l'aeroport d'Eivissa per tal de poder retornar cap a Barcelona en avió, i després fins a Cervera amb autocar.

Gairebé a la mitjanit, quan l'autocar ja arribava a la nostra ciutat de Cervera, el cansament aclaparava els cantaires, directores i acompanyants, però l'alegria i la gran experiència viscuda al llarg del cap de setmana de ben segur que perdurarà al cor de tots ells durant molt de temps, perquè formar part de la Coral Infantil no tan sols és gaudir del fet de poder cantar junts i fer-ho en qualitat, sinó també de compartir fantàstiques experiències humanes al costat de magnífiques companyies!

Comentaris

Entrades populars