La Coral Infantil emociona el públic amb la cantata del PETIT PRÍNCEP



El capvespre del passat diumenge dia 27 de maig, el teatre Casal de Cervera es va omplir de gom a gom per tal de poder assistir a la tradicional cita de fi de curs de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA i que enguany tenia com a eix principal la cantata musical "El Petit Príncep" (amb lletra de Jordi Enjuanes i música de Ricard Gimeno).

A les set de la tarda, el grup de Grans de la Coral Infantil va iniciar la vetllada en solitari amb una mostra de l'ambiciós treball efectuat recentment en motiu de la participació al concert "Cantemus" (Pont de Cançons 2018) que la vigília havia tingut lloc a l'Auditori de Barcelona juntament amb altres corals catalanes sota la direcció del reconegut Josep Vila Jover, i del recent intercanvi a Eivissa amb el Patronat de Música d’aquella ciutat. De la seva actuació, caldria destacar-ne el “Duet de Papageno i Papagena” de W. A. Mozart, el “Laudeamus Virginem” del Llibre Vermell de Montserrat i d'altres com "Come, ye sons of art" de H. Purcell, que realment van fer gaudir al públic assistent amb aquest repertori coral que destaca per la seva majestuositat i dificultat d'interpretació.

A continuació va començar la segona part del concert, on mentre sonava la coneguda peça "El meu asteroide" (de Manu Guix) i s’obrien les cortines del teatre amb la presència de tota la coral sencera i enmig de la foscor que regnava a tot l'espai, el grup de Grans van dur-hi a terme una coreografia amb els planetes i les llums, que van donar pas a l'entrada del personatge principal de la cantata: el Petit Príncep, que en aquesta ocasió va estar interpretat per dos cantaires del grup de Grans de la Coral Infantil.

A partir d’aquell moment, totes i tots els cantaires, dels més petits fins als més grans van anar desgranant damunt l’escenari els temes de la cantata musical "El Petit Príncep", que ha estat un dels eixos principals d'aquest curs -perquè ja des del passat mes de novembre amb el cap de setmana de colònies, van conèixer-ne tots els personatges de la història a través del joc de nit i després, al llarg de l'any, cada grup ha anat treballant algunes cançons de la cantata, que han donat lloc a aquest veritable treball conjunt de fi de curs-.

En aquesta ocasió, per poder dur a terme la cantata, la Coral Infantil ha estat acompanyada d'un fantàstic conjunt de músics que n’ha garantit l’èxit: l'Ariadna Armengol i la Cèlia Segura (clarinets), l'Aida Escudé (contrabaix), la Pau Terribas (percussió) i el Marc Castellà (piano); per altra part, en la vessant escènica va tenir-hi un paper fonamental l'actor Òscar Marsinyach, que va anar interpretant els diferents personatges que s'anava trobant el Petit Príncep, i en Carles Sala, que va encarregar-se de la narració del text. A tots ells i elles, cal afegir la col·laboració desinteressada, com en altres projectes de l’entitat, del Ramon Pedrós, la Fàtima Puig i la Sisqueta Fabregat

Després del concert, el pati de la Universitat va acollir el tradicional ressopó conjunt, on s'hi podien observar les cares d'emoció entre els cantaires i les famílies, i on encara ressonaven algunes de les frases i sentències del conte del Petit Príncep -com que "l'essencial és invisible als ulls" i que "només s'hi veu bé amb el cor"...-, que de ben segur recordarem durant molts i molts anys.

Finalment, per acabar, agrair la tasca realitzada al llarg de tot el curs per directores, cantaires, junta i famílies dels cantaires, perquè tot el que es duu a terme a la Coral Infantil és gràcies al treball efectuat en equip i amb moltíssima il·lusió, on tothom hi posa el seu granet de sorra amb l'únic objectiu de contribuir a l'educació musical dels infants i joves a través del cant i dels valors humans que a través d'aquest s'hi desenvolupen.

Ara és el moment, doncs, d'unes merescudes vacances, on tots i totes plegats gaudirem dels magnífics records viscuts al llarg d’aquest curs -que han estat molts-, per tal que ens puguem retrobar de bell nou el proper mes de setembre, amb les energies renovades i els ulls ja posats en els projectes engrescadors que ens esperaran!

Comentaris

Entrades populars