L’AGRUPACIÓ CORAL DE CERVERA omple Santa Maria de públic i de música nadalenca



Aquest passat diumenge dia 17 de desembre a la tarda, l’església de Santa Maria de Cervera va obrir les seves portes per acollir el tradicional concert de Nadal de l’AGRUPACIÓ CORAL DE CERVERA, que enguany tenia un caire ben especial, ja que les prop de dues-centes veus que formen la Coral Infantil Nova Cervera, la Coral Lacetània i la Coral Ginesta, totes juntes van compartir escenari sota la direcció de Xavier Puig Ortiz, per tal d’interpretar la cantata nadalenca “La venedora de llumins”, basada en el conegut conte de Hans Christian Andersen. En aquesta ocasió, a la part instrumental de la cantata també hi van participar la Mar Aldomà (violí), Marc Castellà (piano), Dipti Gimeno (clarinet), Xavier Roig (violoncel), Isidor Rosich (flauta travessera), i en la narració, la Noèlia Solé. 

Fins a Cervera també s’hi van desplaçar els dos compositors de la cantata, en Joaquim i en Paul Perera, que després d’haver-la escrit fa un temps per a l’Orfeó Gracienc de Barcelona, en motiu del seu 110è aniversari, ara no es van voler perdre l’ocasió de tornar-la a escoltar de la mà de les tres corals cerverines.

El concert va iniciar-se amb l’actuació del grup de Barrufets de la Coral Infantil, els cantaires més petits de tots, que van mostrar el treball efectuat durant aquest primer trimestre a través de nadales populars com “El rabadà” o d’altres més actuals, com “A la nit de Nadal”, d’Àngel Daban, a les que va seguir la interpretació de l’esperada cantata per part de la resta de grups i corals.

La vetllada va cloure amb els cants comuns: l’original peça “Hope for Resolution (a song for Mandela amb De Klerk)” i dues nadales tradicionals, “Els àngels de la glòria”, amb harmonització de Manuel Oltra, i “El noi de la mare”, harmonitzada per Ernest Cervera. Aquestes darreres peces van comptar amb Isabel Badia, Esther Llopis i Rosa Puig a la direcció.

Realment va esdevenir un concert extraordinari en tots els sentits: en primer lloc, perquè el públic cerverí va tornar a respondre massivament a la convocatòria; també perquè la música de Joaquim i Paul Perera i les nadales tradicionals van fer reviure de nou als assistents la màgia del Nadal; i, finalment, perquè tots i totes els cantaires i famílies de l’Agrupació Coral de Cervera es van tornar a trobar plegats per felicitar les festes nadalenques d’aquella manera que més els agrada, tot cantant. 

Agrupació Coral de Cervera

Comentaris

Entrades populars