47è curs de la Coral Infantil Nova CerveraLa Coral Infantil iniciarà a finals del proper mes de setembre un nou curs, farcit de noves propostes i il·lusions...

La Coral Infantil Nova Cervera és una entitat cultural sense ànim de lucre, l’objectiu principal de la qual és aconseguir que els infants i joves aprenguin a descobrir i gaudir del meravellós plaer de cantar junts, mitjançant el treball d’assaig, els concerts, les excursions i sortides de cap de setmana, els intercanvis i trobades, les festes tradicionals..., i en definitiva, a través de tots aquells aspectes que permeten aprofundir en el cant coral des d'una vessant vivencial.

El reconegut periodista Carles Capdevila, mort recentment, en parlava així al diari “Ara” l’abril de 2011 en un article titulat “Corals infantils: disciplina, ordre i alegria”:

"Quan sento a parlar d'ordre, disciplina i uniformes, penso en una coral infantil. Criatures amb samarreta blanca i pantalons negres, educats en l'exigència musical i en l'acceptació de les regles del grup. Ara cantes, ara calles i escoltes, tot esperant el teu torn. 

Hi he vist arribar els meus fills als quatre anys, i al primer recital nadalenc passes vergonya: el teu va tard, es grata el cap sense parar i a mitja cançó s'hi gira d'esquena. Tres anys després t'adones que li han educat l'orella i el ritme, però també la paciència, el respecte pel torn, la concentració, la precisió. Ha acceptat que hi ha algú que dirigeix, i quan tothom és al seu lloc i fa el que toca, tot sona bé. Canten en llengües diferents, fan intercanvis amb altres cors, coneixen canalla, tenen directores (i alguns directors) joves, amb talent i passió, que els ensenyen disciplina social i musical amb tota l'alegria del món. Quan acaba el concert, els pares ens hem d'eixugar la bava que ens ha caigut, orgullosos de comprovar que el secret de l'harmonia és a l'esforç i la contenció. Els cantaires surten contents: s'han divertit, han participat del plaer de convertir veus individuals en art col•lectiu. 

Tant els que enyoren l'autoritarisme reaccionari i malentès com els que denuncien i ridiculitzen qualsevol crida a favor de recuperar l'autoritat i educar en l'ordre haurien d'anar a un concert i deixarien d'estar tan desconcertats.” 


La Coral Infantil Nova Cervera forma part del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, que va ser fundat l’any 1967, tot just fa 50 anys, per un petit grup de corals que funcionaven independentment però que tenien moltes coses en comú.

Les persones que varen fundar-lo, i també les que l'integren ara, creuen que el cant coral és un mitjà que contribueix en gran manera a la formació dels infants i adolescents per les moltes possibilitats que té d'introduir-los en: el gust per a la bellesa, especialment la de la música; el goig de cultivar un mitjà d'expressió com és la veu; l'amor a la llengua del seu país; la joia de l'amistat i en la disciplina lliurement acceptada; el treball en equip; i el gust per col•laborar amb altres infants.

 A la Coral Infantil treballem per fer-ho possible. T’apuntes a acompanyar-nos?

Comentaris

Entrades populars