La Coral Infantil, entre l'EUROPA CANTAT de Lió i el SIMPOSI MUNDIAL DE CANT CORAL de Barcelona



Al llarg d’aquests dies d’estiu, el grup de Grans de la Coral Infantil Nova Cervera no ha aturat gens la seva activitat, ans el contrari. 

Del 13 al 20 de juliol han tingut la gran sort de participar a l’Europa Cantat Júnior 2017 que s’ha celebrat a la ciutat francesa de Lió, on han realitzat diàriament un taller coral en llengua anglesa amb la reconeguda i innovadora directora finlandesa Sanna Valvanne; sense oblidar-nos de l’”Open Singing”, els cants comuns de les tardes a la plaça Saint Jean, amb el director francès Denis Thuillier; i la celebració, la darrera tarda de l’estada, d’un fantàstic concert de cloenda, al Cirque Imagine de la ciutat veïna de Vaulx-en-Velin. Realment han estat uns dies extraordinaris per a cadascun dels vint-i-nou cantaires i les tres directores que els han acompanyat. A més de poder gaudir d’uns dies intensos dedicats en cos i ànima al cant coral amb directors internacionals de molt nivell, també han pogut viure una experiència humana i de grup impressionant, que recordaran de ben segur durant molt de temps. 

D’altra banda, el capvespre d’aquest passat dissabte 22 de juliol, una desena dels cantaires del grup de Grans que recentment acabaven d’arribar de Lió van dirigir-se a l’Auditori de Barcelona per participar com a cor del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) al concert d’obertura de l’11è Simposi Mundial de Cant Coral, activitat que es celebrarà fins el proper dia 29 a la ciutat de Barcelona, i que comptarà al llarg d’aquests dies amb diversos concerts arreu de Catalunya. Els cantaires catalans, sota la direcció de Jaume Sala i amb una sala Pau Casals plena de congressistes d’arreu del món, van interpretar de manera excel·lent dues peces del patrimoni coral català: “Marieta, el soldat i el gegant”, amb harmonització de Cristian Grases, i “La calma de la mar”, arranjada per Adrià Barbosa, cançó aquesta en què la cantaire cerverina Anna Sala hi destacà com a solista. 

Després d’aquestes activitats, ara sí que tots i totes plegats podran fer unes merescudes vacances... Fins a finals del proper mes de setembre, és clar, on iniciarem el nou curs!

Comentaris

Entrades populars