La Coral de l'Escola de Música de Guissona i la Coral Infantil, als concerts de CANTÀNIA



El passat dimarts 13 de juny els membres de la Coral de l’Escola de Música Josep M. Llorens de Guissona i del grup de Grans del curs passat de la Coral Infantil Nova Cervera, acompanyats d’un nodrit grup de pares i mares d’ambdues entitats, van prendre part a la sala Pau Casals de L’Auditori de Barcelona, al costat de 800 alumnes de diversos centres educatius de Catalunya, en un dels darrers concerts de la 28a edició de la reconeguda activitat participativa Cantània, que enguany ha inclòs la interpretació de la cantata “La Nit dels Malsons”. 

Ambdues corals de la Segarra foren les que el juny de 2016, col•laboraren en l’enregistrament en català i en castellà del CD de l’obra, que ha servit de base a totes les escoles que han participat en el projecte. 

“La Nit dels Malsons”, creada per la dramaturga Marta Buchaca i el compositor Àlex Martínez, ens explica com en Lluc, un nen de 9 anys molt poruc, aprèn a conviure amb les seves pors gràcies a una experiència sorprenent, la nit abans de marxar de colònies. Aquella nit, quan en Lluc està a punt d’adormir-se, la Guardiana de la Por es cola per la seva finestra. Gràcies a ella, en Lluc entendrà que la por és necessària per viure, i que hi ha pors que l’únic que fan és impedir-nos viure amb plenitud…  
En aquests darrers mesos aquesta composició ha estat cantada per uns 42.000 nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è d’Educació Primària d’arreu, en ciutats –a més de Barcelona–, com El Vendrell, Figueres, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Sant Cugat, Vic, Vilafranca del Penedès, Càdiz, Parla, Saragossa, Sevilla, Valladolid, Guimaraes (Portugal), Biefeld (Alemanya), Koblenz (Alemanya) i Neustadt (Alemanya). 

Amb l’actuació del passat dimarts a Barcelona es tancava aquest cercle meravellós, iniciat el curs anterior, d’enregistrar en CD aquesta magnífica cantata, i al cap d’un any, poder-la cantar les dues corals juntes a la sala principal de l’Auditori de Barcelona... Un projecte que ens ha ensenyat un bon grapat de coses, i que ens ha permès de nou aprendre a gaudir de la música tots junts, al costat de multitud de nens i nenes del nostre país. Una experiència musical inoblidable!

Comentaris

Entrades populars