Emotiu CONCERT DE FI DE CURS de la Coral Infantil Nova Cervera



El passat diumenge dia 4 de juny, tal i com ja és habitual a l'agenda cultural de la ciutat, la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA va oferir el seu tradicional concert de fi de curs, que enguany va formar part dels actes del Dia de l'Associacionisme Cultural de Catalunya, i que en aquesta ocasió va tenir lloc en l'esplèndid marc de l’església de Sant Domènec, que va omplir-se de gom a gom. 

La vetllada va iniciar-se amb unes paraules de record per al recent traspassat periodista Carles Capdevila, pare d'infants cantaires i amic del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), i que havia escrit diferents articles elogiant la tasca altruista duta a terme amb rigor, entusiasme i alegria en favor de l'educació musical dels infants per part de les corals infantils. En un moment com el de fi de curs, el fet de poder recordar paraules boniques i sàvies sempre dóna satisfacció de poder observar la gran quantitat de feina feta durant tot el curs i a la vegada dóna impuls per seguir endavant! 

El concert va constar de dues parts: la primera a càrrec dels grups de Barrufets i Petits de la coral infantil, que van oferir el repertori tradicional inclòs en el conte de "La cançó més bonica del món", de Miquel Desclot, que també va comptar amb els actors Òscar Marsinyach i Josep M. Vilaltella, que van donar vida a les titelles realitzades per la Fàtima Puig, i els rapsodes Teresa Porredon i Carles Sala, que van posar veu a la narració del conte i al Rossinyol, l’ocell que viatjava arreu del món a la recerca de la cançó més bonica! 

La segona part, a càrrec dels Mitjans i Grans de l'entitat, va constar de diferents cançons representatives de l'exigent repertori que enguany els cantaires han anat treballant al llarg de tot el curs en el marc de la celebració del 50è aniversari del SCIC, i que va culminar al Palau Sant Jordi de Barcelona el passat 21 de maig. La seva interpretació va destacar per la qualitat i per l'emoció, on la vessant escènica de les cançons que han format part de les millors cantates d’aquests 50 anys de corals infantils hi va tenir un protagonisme especial, que va culminar amb el comiat com a cantaires "infantils" de les tres joves que enguany han complert els divuit anys, i que ara ja entraran en el món coral dels adults... 

Com que la pluja va acompanyar tota la diada, l'interior de Sant Domènec també va acollir després el berenar per a tots els presents i el tradicional bingo de la coral!, que aquest curs va estar organitzat per la comissió de famílies dels cantaires del grup de grans que aquest proper mes de juliol tindran la gran sort de poder anar a l'Europa Cantat Júnior que tindrà lloc a la ciutat francesa de Lió! El bingo es va poder dur a terme gràcies a la col·laboració dels espònsors següents: Autoelèctric Pujol, Licorera de la Segarra - Vins Carbonell, Olis La Rambla, Construccions Miró, Pastisseria Colom, Construccions Encuentra i Anna Maria. 

Tot i que els grups de Barrufets, Petits i Mitjans ja han acabat formalment el curs de la coral, el grup de Grans encara tenen alguns dies de feina, ja que aquest dijous 8 de juny participaran en el lliurament del fons documental de la coral infantil a l'Arxiu Comarcal de la Segarra, i el proper dimarts 13 de juny també aniran a l'Auditori de Barcelona per interpretar la cantata “La nit dels malsons”, en el marc de la reconeguda activitat participativa "Cantània”. 

Com veieu ha estat un fi de curs ben rodó en tots els sentits... Per altra banda, la Coral Infantil ja treballa en projectes destacats per al curs vinent, entre els quals caldria esmentar l'intercanvi coral que es durà a terme amb els cors infantils i juvenils del Patronat Municipal de la ciutat d'Eivissa

Tan sols ens queda desitjar a tothom un molt bon estiu ben ple de cançons! Ens retrobarem de bell nou el proper mes de setembre!

Comentaris

Entrades populars