NOVA CERVERA, una de les corals infantils protagonistes del 44è ‘JUGUEM CANTANT’ d'Agramunt



Aquest diumenge dia 7 de maig, els cantaires dels grups de Barrufets i Petits i de la Coral Infantil Nova Cervera van dirigir-se cap a Agramunt per tal de participar activament a la 44a. edició de la reconeguda trobada "Juguem Cantant", que anualment s'organitza per part de les corals infantils que formen part del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) en algun indret de les Terres de Ponent. Enguany la localitat escollida fou Agramunt, amb la coral infantil Bon Cant com a amfitriona, tot aprofitant que la seva coral adulta, la Coral d'Avui, celebra també el seu cinquantè aniversari. 

A primera hora del matí, després d'esmorzar i un cop van haver arribat els autocars que portaven els cantaires de les diferents corals, una divertida cercavila amb capgrossos i tabals va amenitzar l'anada a l'assaig conjunt cap al Casal Agramuntí, que va esdevenir la seu central del concert de la jornada. 

Enguany el repertori estava dedicat especialment a l'aniversari del SCIC –que també celebra 50 anys!-, i es centrava en tres grans blocs: les cançons tradicionals, que van ser dirigides per la Coral Shalom de Lleida, i que formen part del repertori habitual de les corals infantils del SCIC (ja que entre els seus objectius hi figura el de transmetre als infants l'aprenentatge i el gust pel cant del nostre repertori tradicional); les cançons d'autor (amb reconegudes cançons com “El gat i la granota”, d'Antoni Miralpeix, “L'Aranya”, de J. M. Torrents, o bé “La Formigueta”, de Frederic Ollé), que en aquesta ocasió van ser dirigides per la Desirée Taló de la Coral Infantil Nova Cervera; i per últim també s'hi van poder escoltar algunes de les cançons de les cantates més significatives dins del repertori infantil, com “El Follet Valent”, “Les Vacances del Rellotge”, “La Llegenda de Sant Jordi” i “La Rebel·lió a la cuina!” Aquest darrer bloc i les cançons i cantarelles d'aniversari, que van cloure el concert, van ser dirigides per la Coral Bon Cant d'Agramunt. 

El moment més emotiu de l’acte va ser el moment en què el Casal Agramuntí va quedar completament a les fosques, i a l’escenari destacaven de manera especial un número “50” tot il·luminat i les espelmes de paper que duien els cantaires a les seves mans, realitzades per ells mateixos en un taller manual previ al concert. 

Després del dinar col·lectiu entre els cantaires i directors de les diferents corals, el pavelló polivalent d'Agramunt va ser l'espai de les hores de la trobada més dedicades al joc, perquè tal i com diu el seu nom, el "Juguem Cantant" és una jornada que combina perfectament el cant i el joc. Allà, tots els cantaires van poder escollir diferents tipus d’activitats, algunes dedicades més a la vessant artística i d'altres de més esportives i lúdiques, que van posar punt i final a una jornada que en tot el seu conjunt va ser realment esplèndida!!

Comentaris

Entrades populars