La Coral Infantil Nova Cervera canta al PALAU SANT JORDI en motiu del 50è ANIVERSARI DEL SCIC



El passat cap de setmana 20 i 21 de maig, els grups de mitjans i grans de la CORAL INFANTIL NOVA CERVERA han estat una de les prop de cent corals infantils de Catalunya, les Illes Balears i València que han pogut cantar en el marc de l'impressionant Palau Sant Jordi de Barcelona, per tal de festejar el 50è aniversari del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya en un concert que en definitiva va resultar esdevenir una gran festa! 

En primer lloc cal destacar que el SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) es va fundar l'any 1967, de la mà de gent convençuda en l'educació musical dels infants i joves a través de la màgia del cant i de tots els valors que aquest aporta, destacant-ne el respecte, la solidaritat i l'amistat com a pilars fonamentals per poder obtenir una societat millor. A més. cal sumar-hi que encara avui es manté del tot fidel a l'esperit fundacional, per la qual cosa enguany el SCIC ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, perquè entre altres, des de l'inici va promoure que els infants i joves tinguessin accés a la nostra cultura, tot fomentant el fet que poguessin cantar de qualitat i en català! 

Pel que fa al concert multitudinari de la tarda del 21 de maig al Palau Sant Jordi de Barcelona, que entre altres cal destacar que va comptar amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i del conseller de cultura, Santi Vila, va començar amb l'entrada a totes les grades per part dels 2.500 cantaires que omplien el gran escenari per tal d'interpretar en primer lloc L'ENFILALL (recopilació dels millors fragments de les cantates encarregades pel SCIC al llarg dels cinquanta anys d'història), elaborat i dirigit de forma magistral pel reconegut Josep Vila i Casañas, que també havia estat cantaire del SCIC. Realment va ser una peça que comptava amb un important contingut emocional, ja que de ben segur que moltes de les persones presents al públic i que també havien estat cantaires de les corals dels SCIC, en podien cantar els diferents fragments, records inesborrables de temps passats... 

Després d'una mitja part amb la presència de membres del grup de pop-rock català "Gossos", que van fer gaudir d'una forma molt divertida a tots els cantaires i el públic present amb la percussió corporal de la popular cançó "Corren", va ser el moment esperat de descobrir la nova cantata encarregada pel SCIC per aquesta ocasió, i que portava per títol "I NO EM VENIEN A BUSCAR...", amb música de Joan Vives i text de Piti Español, que també va comptar amb la col·laboració musical de la Big Band Jazz Maresme, en Joan Font (de la companyia Comediants) a la part escènica i en Josep Prats a la direcció. L'esmentada cantata vol transmetre la importància de tot el que comporta cantar en una coral per a l'educació dels infants i joves, ja que segons el mateix autor Joan Vives ".. és una cantata que parla dels valors i del goig de cantar en grup. I de la mandra que de vegades fa anar a assajar", i que es converteix en la metàfora de totes les etapes que hem d'anar superant a la nostra vida per tal de poder arribar a ser qui som! 

El concert va culminar amb la darrera cançó de la cantata, anomenada "Que et vagi molt bé!", que reflexionava a través del cant amb expressions com "La música és com un amic que et dóna la mà, un tresor que s'ha de cuidar. Quina sort que ens agrada cantar!", i tot seguit va aparèixer a l'escenari un gran pastís amb cinquanta espelmes que van bufar els directors i directores de les diferents corals del SCIC, els membres del comitè organitzador de la trobada i els representants institucionals que s'hi van fer presents, amb el president de la Generalitat al capdavant. 

A tota aquesta colla d'emocions, caldria afegir-hi el fet que els cantaires de la Coral Infantil Nova Cervera, al llarg de tot el cap de setmana van estar acollits en format intercanvi a les cases de les famílies dels cantaires de les corals barcelonines Orfeó Martinenc i Gymúsic, fet que els hi va permetre poder gaudir encara més de multitud d’experiències vitals, plenes de rialles i d’anècdotes, que romandran per sempre gravades en el fons del seus cors... 

El Secretariat de Corals Infantils de Catalunya va celebrar al Palau Sant Jordi el seu 50è aniversari, i la Coral Infantil Nova Cervera allà hi va ser! 

Per molts anys, corals infantils!

Comentaris

Entrades populars