El Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, guardonat amb el PREMI NACIONAL DE CULTURA de la Generalitat



Recentment, el CONCA (Consell Nacional de la Cultura) ha fet públic quines seran les institucions i/o personalitats que seran guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2017, i entre aquests s'hi troba el SECRETARIAT DE CORALS INFANTILS DE CATALUNYA (SCIC), del qual en forma part la nostra entitat, la Coral Infantil Nova Cervera. 

Cal recordar que els Premis Nacionals de Cultura, dotats amb 15.000 €. cadascun, són la distinció de cultura més rellevant en l'àmbit nacional i anualment la Generalitat els atorga a personalitats o entitats a les quals se'ls hi reconeix "l'excel·lència de la seva obra, la continuïtat de la seva tasca fins a l'actualitat i la mirada pròpia i innovadora". Els esmentats premis van ser instituïts l'any 1955 com a continuació dels que havien estat els premis concedits el 1932 i el 1938 per la Generalitat Republicana. 

Tal com indica el veredicte del jurat, el SCIC ha estat mereixedor d’aquest guardó “Per la seva contribució a l'educació musical d’infants i adolescents de Catalunya amb la promoció del cant coral. Des dels seus inicis el 1967, any en què se celebrà la Primera Trobada de Corals Infantils de Catalunya a Manresa, el Secretariat ha promogut el cant coral com un mitjà de sensibilització d’infants i adolescents envers l’art de la música, el cultiu de la veu, l’amor a la llengua del seu país, la joia de l’amistat, la disciplina lliurement acceptada i el treball en equip.” 

Enguany, els premis seran entregats formalment a Rubí el proper 14 de juny, en una cerimònia que serà presidida pel president de la Generalitat. La resta de guardonats han estat els següents: Hèctor Parra (compositor), Raimon (cantautor), Josep Cots (editor), Maria Espeus (fotògrafa), Fundació Apel·les Fenosa (del Vendrell), Albert Serra (cineasta), Emma Vilarasau (actriu) i Carles Santamaria (director del Saló del Còmic). 

La Coral Infantil Nova Cervera estem molt contents i orgullosos de formar part des de fa molts i molts anys de la gran família del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, i recollim la idea pronunciada per la mateixa presidenta del SCIC, que va manifestar que "el premi és a un gran nombre de directors i de cantaires!!", tot referint-se a la gran quantitat d’hores d’esforç i dedicació totalment altruista per part de moltíssimes persones que han cregut fermament al llarg dels seus 50 anys d’existència en l’educació dels infants i joves del nostre país a través del cant coral, fent que n'esdevingui una font de valors que perduri en el els i les cantaires i en la nostra societat per sempre més.

Comentaris

Entrades populars