La CORAL INFANTIL NOVA CERVERA ja camina cap al Palau Sant Jordi !



Amb el títol “Cantant i caminant. Anem endavant!”, i sota l’organització del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), van tenir lloc a la ciutat de Lleida el passat dissabte 11 de març diversos actes per celebrar el 50è aniversari d’aquesta entitat, creada a Manresa el 1967, i de la qual la Coral Infantil Nova Cervera n’és membre des de fa més de quaranta-cinc anys. 

De bon matí, una seixantena de cantaires dels grups de Mitjans i Grans, acompanyats de les seves directores, vam agafar el tren, per arribar al cap d’una hora aproximadament, ben puntuals, al primer dels actes. 

Durant tot el matí, i sota la direcció dels reconeguts directors Josep Prats i Josep Vila i Casañas, vam compartir a l’Auditori Enric Granados un assaig conjunt amb les corals infantils d’Agramunt, Alcarràs, Alguaire, Flix, Oliana, Ponts, Tàrrega i la coral Shalom de Lleida, per preparar les peces musicals que s’interpretaran a la gran Trobada General del proper 21 de maig al Palau Sant Jordi de Barcelona, on participaran més de 2.500 cantaires, i on es farà un repàs al mig segle d’existència de corals infantils a Catalunya. Més tard, al migdia, va tenir lloc una magnífica cercavila festiva pel centre comercial de Lleida, amb la participació de totes les corals infantils presents a la jornada, a la que es van afegir també diverses entitats de cultura popular de la ciutat de Lleida, que varen fer encara més gran la celebració: els Gegants i Grallers de Pardinyes i Cappont, l’Associació de Moros i Cristians, Ilerband, l’Esbart Arrels Lleida, l’Esbart Sícoris i la formació musical Quartana. 

El recorregut, que va incloure la interpretació de diversos balls i cançons tradicionals en espais com la plaça Paeria i la plaça Sant Joan, es va allargar, tot creuant la passarel·la damunt del riu, fins a la plaça de Blas Infante, on tots els grups participants van interpretar la peça “Cantem Junts”, que finalitzà la trobada. Després, dinar a la vora del Segre, sota l’ombra..., i tornada en tren cap a Cervera.  
La de Lleida ha estat la primera –i molt especial per a tots i totes els que hi hem pogut participar– d’un conjunt d’assaigs i cercaviles que es faran les properes setmanes a Valls, Arenys de Mar, Montserrat, València, Vic, Sant Cugat i Barcelona per celebrar els 50 anys del SCIC.

I el 21 de maig, cap al Palau Sant Jordi...

Comentaris

Entrades populars