Jornada coral solidària a SANT MARTÍ SESGUEIOLES



Aquest passat diumenge dia 26 de març, més d’una setantena d’infants cantaires dels grups de Barrufets, Petits i Mitjans de la Coral Infantil Nova Cervera es van desplaçar en tren fins a Sant Martí Sesgueioles, per dur-hi a terme una magnífica jornada coral. 

La peculiaritat de aquesta sortida radica en el fet d’aprofitar el tren com a mitjà de transport (ja que és força desconegut per a molts infants), tot combinant-lo en una activitat on, a més de tenir el cant com a element essencial, altres elements com la diversió, la descoberta del territori i la solidaritat hi tenen un protagonisme especial. 

Al llarg del dia, i per tal de fomentar la cohesió de grup, els cantaires van cantar, van efectuar una gimcana de descoberta del poble, van fer un taller de manualitats... Ja a la tarda, va tenir lloc a la sala municipal La Fàbrica el concert final, que seguint amb la línia de foment de la solidaritat entre les famílies i amics de la Coral Infantil, , va comptar amb els membres del Centre Ocupacional l'Espígol de Cervera (que pertany a l'Associació Alba), els quals varen presentar el seu nou projecte de caninoteràpia "Teràpies amb el Cor". 

El nombrós públic assistent al concert va poder gaudir d'un repertori centrat bàsicament en cançons tradicionals catalanes (amb l’objectiu de difondre part del ric patrimoni coral català), on apareixien també dues cançons-danses (“Ram Rampataplam” i “L'Hereu Riera”) que combinen el cant i la dansa tradicional, i que han comptat amb el treball coreogràfic previ de la també directora de la Coral Infantil Esther Llopis. 

Tot seguit, alguns infants del poble de Sant Martí que són alumnes de l'escola de música de Calaf van oferir una petita mostra instrumental; i ja per finalitzar, tots els cantaires de la Coral Infantil Nova Cervera i el públic present, sota la direcció de la Desirée Taló van interpretar la cançó "La Música", amb lletra i música de Beth Riera, tema amb un missatge fantàstic que defineix molt bé els valors de la Coral Infantil, molt necessaris per a la nostra societat: "És la música, la llengua del món; és la música, que ens uneix a tots!". Finalitzat el concert, i abans del retorn cap a Cervera, l’ajuntament santmartinenc va obsequiar amb un berenar a tots i a totes els cantaires i a tots els assistents. 

A reveure, Sant Martí Sesgueioles! 

Gràcies per la vostra magnífica acollida i per haver fet possible aquesta jornada solidària i musical tan especial.

Comentaris

Entrades populars