Manresa obre els actes de celebració dels 50 ANYS del SCIC



El teatre Conservatori de Manresa va acollir ahir, a les 7 de la tarda, el concert inaugural de la celebració dels 50 anys del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya. 

En el recital participaren 7 de les corals fundadores de l'entitat (L'Espinguet, de Vilafranca del Penedès; L'Esquellerinc, L'Esquitx i L'Espurna i El Virolet, de Barcelona; Cor Cabirol de Vic i la Coral Infantil de l'Orfeó Lleidatà), a més de cantaires de la Primera Trobada General a Manresa l'any 1967; també els músics Paul Perera (piano), Iñaki de la Linde (bateria) i Pep Coca (contrabaix). 

El concert el va presentar el periodista Antoni Bassas i sota les batutes, Jaume Sala i Josep Vila. 

La celebració culminarà el 21 de maig al Palau Sant Jordi amb un gran concert-espectacle de 2.500 cantaires on s'estrenarà una suite d'èxits de diverses cantates composta i dirigida per Josep Vila, i una cantata sobre les peculiaritats de les corals infantils, amb música de Joan Vives i lletra de Piti Español. 

El director olesà Joan Font, dels Comediants, molt implicat en la celebració, va donar forma al concert d'ahir, com també ho farà als assajos i cercaviles que es faran arreu de Catalunya en les properes setmanes, i al concert del proper 21 de maig. 

La direcció escènica anà a càrrec de Montse Colomé i Jordi Vidal.

Comentaris

Entrades populars