El concert inaugural dels 50 ANYS del SCIC, per Movistar+



Sabies que enguany farà 50 anys de la primera trobada de corals infantils de Catalunya? Va ser el 1967 a Manresa, en una cantada amb més de 700 infants de vuit municipis. Des de llavors, aquesta tradició catalana s’ha mantingut ben viva i ha aplegat milers de cantaires de diferents generacions. Qui li ha donat impuls al llarg d’aquestes cinc dècades és el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), que s’ha proposat celebrar tot el camí fet amb una sèrie d’actes per tot el país, que culminaran el 21 de maig amb un concert multitudinari al Palau Sant Jordi de Barcelona. El tret de sortida d’aquesta commemoració serà aquest diumenge 19 de febrer amb un primer concert a la capital del Bages, la ciutat que va veure néixer el SCIC. 

La Xarxa s’ha volgut sumar a aquest aniversari i oferirà les actuacions de Manresa i Barcelona a través del canal 159 de Movistar+ i de les televisions locals. Així s'ha anunciat aquest dimarts, durant la presentació dels actes de celebració del 50è aniversari de les trobades del SCIC Cantaires de diferents generacions damunt l’escenari. 

Amb el títol ‘Qui canta, recanta’, el concert del Teatre Municipal de Manresa serà especialment emotiu perquè coincidiran sobre l’escenari les generacions més gran i més jove de les corals fundadores del SCIC. Es tracta de L’Espinguet, de Vilafranca del Penedès; L’Esquellerinc, L’Esquitx, L’Espurna i El Virolet, totes quatre de Barcelona; el Cor Cabirol de Vic, i la Coral Infantil de l’Orfeó Lleidatà, de Lleida. 

Pel que fa al repertori, interpretaran cançons tradicionals catalanes arranjades per diferents compositors i també ‘L’enfilall’, un conjunt d’obres relligades per Josep Vila de les cantates que el SCIC ha estrenat en aquests 50 anys. El director de Comediants, Joan Font, serà el director artístic de l’acte, que presentarà el periodista Antoni Bassas. El concert tindrà lloc el diumenge 19 de febrer a la tarda i es podrà veure a partir de les 22h pel canal 159 de Movistar+. 

Després de Manresa, la celebració dels 50 anys continuarà amb un reguitzell de cercaviles per diferents punts de Catalunya entre març i abril. La festa de cloenda serà a Barcelona, amb un concert el 21 de maig en què participaran prop de 2.500 cantaires de 7 a 16 anys, i que La Xarxa oferirà en directe.

Notícia extreta de

Comentaris

Entrades populars