La Coral Infantil celebra el CAP DE SETMANA DE TREBALL a la casa de colònies LES OBAGUES



Aquest passat cap de setmana del 19 i 20 de novembre, tots els membres de la Coral Intantil Nova Cervera van aplegar-se a la casa de colònies "Les Obagues" de Juneda per dur-hi a terme el tradicional “Cap de Setmana de Treball de la Coral”. 

En aquesta activitat, que cada any s'organitza a mitjans de novembre, el cant, la convivència i els valors són les peces clau que acompanyen tot el treball que allà s'hi fa. Al llarg dels dos dies es preparen el repertori nadalenc i les cançons comunes dels diferents grups per al concert de Nadal; com també es realitzen diversos tallers, on cadascun dels cantaires realitza alguna manualitat que servirà de felicitació de les festes a les àvies i avis de les residències de la ciutat, i que lliuraran personalment en la cantada-visita que els hi faran el proper 23 de desembre. 

No cal dir que un dels moments més esperats per a tots els cantaires és el joc de nit. Enguany ha tingut com a eix argumental l'animació dels diferents personatges que apareixen a "L’Enfilall" (una recopilació de fragments de les cantates que ha anat encarregant el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya al llarg dels seus cinquanta anys d'història, i que ha estat elaborat pel reconegut director i compositor Josep Vila i Casañas). Així, en primer lloc van comparèixer a la vetllada les diferents directores de la coral disfressades de follets del bosc (en referència a la cantata “El Follet Valent”), i a partir d'aquests personatges fantàstics, els cantaires van anar descobrint les músiques i els protagonistes de la resta de cantates, representades pels cantaires més grans de la Coral Infantil, que havien preparat unes proves molt divertides, repartides pel bosc de Les Obagues, a fi i efecte de què els més petits en poguessin gaudir. La nit avança... És hora d’anar a dormir... 

L'endemà es van afegir al grup alguns dels cantaires més petits del grup de Barrufets, acompanyats dels seus pares i mares, als quals la junta de la coral els hi havia preparat un bon esmorzar... Amb energies renovades, la totalitat dels cantaires, i un cop realitzat l’assaig corresponent, van iniciar amb els monitors de la casa de colònies diverses activitats lúdiques i una gimcana ben especial, tot gaudint del magnífic entorn i d’una ben cuidada i armoniosa granja d’animals. 

L'assemblea anual de mares i pares i el dinar de germanor del diumenge van cloure aquesta activitat, que de ben segur seran molt recordada pels cantaires per la diversió, el lleure i la companyonia que s’hi han pogut compartir. Tot plegat ha permès complir un dels objectius principals de la Coral Infantil: que els infants i joves puguin gaudir del gran plaer de cantar plegats, amb qualitat, i d'una forma absolutament vivencial. 

No cal dir que ha estat un gran Cap de Setmana de Treball! 

Comentaris

Entrades populars