LA TROBADA-TALLER DEL SCIC OMPLE EL TEATRE DEL CASAL DE CERVERA DE GOM A GOM



Aquest passat diumenge 17 de maig diferents espais emblemàtics de Cervera van poder gaudir de les veus dels cantaires de les nou corals infantils que van aplegar-se a la nostra ciutat, en el marc de la Trobada-taller organitzada pel Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) i la Coral Infantil Nova Cervera. 

En aquesta ocasió, els cantaires es van agrupar en tres tallers, distribuïts en relació al nivell de dificultat, i sota la direcció de les directores convidades Laia de las Heras, Isabel Mantecón i Eulàlia Casso. Tots els tallers corals van oferir un alt nivell musical, i alhora també van permetre als cantaires l’aprenentatge d'una cançó "sorpresa", treballada només durant una hora, i, tot i la poca estona d’assaig, interpretada posteriorment davant del públic. 

La jornada finalitzà amb el concert de cloenda al teatre Casal de Cervera, que va obrir les seves portes a totes les corals infantils participants. L'acte va ser presentat pel cerverí Xavier Hidalgo, i va comptar amb la presència d'una membre de l'equip tècnic del SCIC, i de nombrós públic i familiars, que omplí la sala de gom a gom. Cada taller va interpretar tres cançons, a més de l’anunciada cançó “sorpresa”. 

Els assistents, a més, van retre un sentit homenatge a la pedagoga musical Maria Martorell (membre fundadora del SCIC, cantaire i autora de moltes adaptacions de cançons per a infants...), que ens va deixar fa uns mesos, tot interpretant cantaires i públic alhora, i sota la direcció de la cerverina Rosa Puig, el conegut cànon, adaptat per la pròpia Maria Martorell, "Una veu, dues veus". 

Seguidament, la interpretació per part de tots els cantaires participants a la trobada del tema “Zulú cànon”, de José López Moraleda, clogué aquesta intensa i musical jornada.

Comentaris

Entrades populars