L'Agrupació Coral participa a la Jornada 'Cervera, ciutat de la música clàssica'




La Paeria de Cervera va organitzar “Cervera, ciutat de la música clàssica”, un espai de trobada, participació i debat per reforçar el paper de la ciutat com a referent cultural i musical a Catalunya i amb l'objectiu d'esdevenir la capital de la música clàssica. 

La jornada fou dissabte 17 de gener, al Centre d’Empreses Innovadores (CEI), i va comptar amb la participació de vint persones vinculades professionalment a la música clàssica. 

Van presidir la jornada el paer en cap, Ramon Royes; el director de Àrea de Música de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Albert Bardolet, i el regidor de Cultura de la Paeria, Marc Holgado. 

Entre les persones assistents es van formar tres grups de treball, que van elaborar tres anàlisis DAFO i van presentar propostes d’accions que després es van posar en comú. Finalment, va tenir lloc un debat entre tots les persones participants i es van llegir les conclusions: 

  1. Crear un grup de treball definit amb diferents professionals del món musical cerverí per treballar de forma continuada les idees que tingui cadascú. 
  2. Millorar l’Auditori Municipal del carrer Major: arreglar la il·luminació de tot l’equipament i altres detalls de la seva infraestructura. 
  3. Estudiar la rehabilitació del Gran Teatre de la Passió: invertir en la separació d’espais per tenir una millor climatització i col·locar una conxa acústica. 
  4. Organitzar trobades amb altres equipaments similars d’altres municipis per obtenir quin tipus d’equipament cultural hem de tenir a la nostra ciutat: auditori, espai polivalent… 
  5. Professionalització d’un coordinador cultural o creació d’un ens que gestioni tota l’activitat cultural que es genera a la ciutat. 
  6. Treballar perquè hi hagi una cotitularitat del Conservatori amb la Diputació de Lleida. 
  7. Potenciar l’activitat política a nivell musical per defensar el posicionament de Cervera, a la Generalitat. 
  8. Potenciar l’activitat musical a la comarca amb més difusió i publicitat. 
  9. Crear un mercat de música clàssica, ja que no existeix a Catalunya, i a Cervera hi quedaria molt adequat. 
  10. Definir molt bé les tasques dels diferents serveis que ofereix la Paeria, de cara a la logística dels actes musicals que es programen al llarg de l’any. 

Informació extreta de www.cerverapaeria.cat

Comentaris

Entrades populars